Två händer formar ett hjärta mot solen
Bild: Shutterstock

Karlstads kommun erbjuder borgerlig vigsel under Pride – en historisk första

Passa på att fira kärleken under Pridefestivalen! Den 9 september erbjuder Karlstads kommun borgerlig vigsel under lättsamma och färgglada former, i Karlstadsrummet.

Varför inte starta 9 september med att gifta dig med ditt livs kärlek och fira vigseln i Prideparaden efteråt? Under dagen klockan 11:00–13:30 erbjuder Karlstads kommun borgerlig vigsel i Karlstadsrummet i Bibliotekshuset.

– Vi tycker att det är roligt att kunna erbjuda en borgerlig vigselceremoni den här dagen, det har vi inte gjort tidigare, berättar Ylva Elofsson, kommunikationschef på Karlstads kommun och en av vigselförrättarna på plats i Karlstadsrummet den 9 september.

För att Karlstads kommun ska kunna erbjuda vigsel behöver paret ta med en giltig hindersprövning och legitimation. Ringar är inget krav och vittnen ordnas av kommunen.

– Givetvis får man ha med vittnen själv, som då behöver vara minst 18 år och ha med giltig legitimation. Ni får gärna ha med egna löften eller önskemål på dikter. Har ni någon inspelad låt spelar vi gärna upp den i vårt högtalarsystem, säger Ylva Elofsson.

Drop-in

Alla som vill viga sig är välkomna på drop-in. Har ni frågor är ni välkomna att ringa Kontaktcenter på 054 – 540 00 00, knappval 4.

  • Hur: Ta med giltig hindersprövning och legitimation.
    (Valfritt: Ringar och två vittnen över 18 år med legitimation)
  • När: 9 september klockan 11:00–13:30
  • Var: Karlstadrummet i Bibliotekshuset
  • Ingen förbokning: Drop-in gäller, men har ni frågor går det bra att ringa Kontaktcenter på 054 – 540 00 00, knappval 4.

Vigselförrättare på plats i Karlstadsrummet kommer vara Ylva Elofsson, Susanne Kielba och Birgitta Sundström.

Hjärtligt välkommen den 9 september!

Mer information och ansökningsblankett om hindersprövning finner du på Skatteverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

18 April 2024