Parkbänkar i parkmiljö med bostadsbyggnation i bakgrunden
Områdesbild Södra Kroppkärr

Efterlängtade tomter säljs via kommunens tomtkö

Nu säljer kommunen tomter på Södra Kroppkärr där köparen kan bygga sitt drömboende. Det så kallade tomtsläppet är det största på länge och det första i raden av flera planerade försäljningar av villatomter till de personer som står i den kommunala tomtkön.

Tomterna ligger på östra delen av Södra Kroppkärr där ett nytt bostadsområde nu växer fram. Byggnationen av radhus pågår redan och nu säljer kommunen alltså villatomter där köparen kan bygga sitt eget hus. Efterfrågan på villatomter är stor i Karlstad, idag står det cirka 450 personer i tomtkö.

- Vi har arbetat hårt för att få fram fler tomter till de som vill bygga egna hus. Därför är det glädjande att vi nu kan släppa så många. Senare i höst planerar vi att släppa två tomter på Zakrisdal och i vinter ett 40-tal på Dingelsundet, säger Monika Bubholz, (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Tomterna erbjuds till tomtkön

Lisa Eriksson som administrerar kön berättar att de som redan står i kön idag får ett mejl med information om tomterna och hur man gör för att anmäla sitt intresse.

- De har fram till och med den 25:e september att göra sitt val. Det är fina tomter nära vatten, skog och bara fyra kilometer från centrum, så jag tror att de kommer gå åt fort, fortsätter Lisa Eriksson.

Kommunen kommer att börja tilldelningen vid månadsskiftet september/oktober.

Fakta om tomterna och gatunamn


De 21 tomterna har en yta på mellan 470 m2 och 583 m2 och varierar i pris mellan 1 250 000 – 1 350 000 kronor exklusive vatten och avlopp.

Tomterna ligger längs med Trädgårdsmästargatan, Avenboksvägen, Glasbjörksvägen, Mullbärsvägen och Lorentz Ljungdahlgatan.

Namnen är inspirerade av den historiska kopplingen till stadsträdgården i centrum. Förr användes Kroppkärrs herrgård, som ligger i närheten, som stadens växthus och plantskola. Den förste stadsträdgårdsmästaren var just Lorentz Ljungdahl och växtsorterna i gatunamnen finns alla i stadsträdgården.

Mer om tomterna.


Sidan uppdaterad: 2023-12-01

22 Juli 2024