Risk för skogsbrand i Värmlands län

Just nu varnar SMHI om att risken för bränder i skog och mark är stor eller mycket stor. Det är viktigt att du som privatperson eller verksamhetsutövare anpassar ditt agerande utifrån rådande läge. Tänk på att du är ansvarig för den eld du tänder och för eventuella skador den orsakar.

Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Prideflagga med texten En kommun för alla
Prideflagga med texten En kommun för alla

Prideflagga med texten En kommun för alla

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Pridevecka i Karlstad

Den 4 - 10 september är det Pridevecka i Karlstad. Karlstads kommun uppmärksammar detta på flera sätt. Bland annat genom att flagga med Prideflaggan på våra officiella flaggstänger och Gamla stenbron kommer att belysas i pridefärger.

Karlstads kommun har länge jobbat för att vara en bra kommun för hbtqi-personer att leva och bo i. Vi ska vara en omtänksam kommun, här ska alla känna sig trygga och välkomna. Ingen Karlstadsbo ska känna sig diskriminerad på grund av kön, könsöverskridande identitet eller sexuell läggning.

Att Karlstad är en kommun för alla synliggör vi året runt genom till exempel flaggor i lyktstolpar vid Museiparken. Under Prideveckan flaggar vi också med prideflaggor på kommunens officiella flaggstänger och Gamla stenbron lyser i regnbågens färger.

All öppen fritidsverksamhet är hbtqi-certifierade

Karlstads kommun jobbar aktivt med hbtqi-frågor och både gymnasieskolans och grundskolans elevhälsa är hbtq-certifierad. Karlstad var först ut i Sverige med en kommunal mötesplats för hbtqi-personer - på Bfree kan alla från 13 år träffas i en fördomsfri miljö. Här kan du läsa mer om Bfree.

Personalen på parklekar, fritidsgårdar, Ungdomens hus (UNO) och Seniorernas hus har gått en RFSL-utbildning i hbtqi-frågor och alla verksamheterna är hbtqi-certifierade.

Vad händer under Prideveckan?

Nedan ser du ett urval av vad som händer under Prideveckan. Läs mer om programmet på Wermland Prides Facebooksida.

Borgerlig drop in-vigsel i Karlstadsrummet

Händer som formar ett hjärta.

Passa på att fira kärleken under Pridefestivalen! Den 9 september erbjuder Karlstads kommun borgerlig vigsel under lättsamma och färgglada former, i Karlstadsrummet.

Under dagen klockan 11:00–13:30 erbjuder Karlstads kommun borgerlig vigsel i Karlstadsrummet i Bibliotekshuset.

Läs mer om Karlstads kommuns drop in-vigsel här.

Regnbågscafé för seniorer

Regnbågscafé för seniorer riktar sig främst till dig som är HBTQI+ person och som vill få social samvaro med andra över en kopp kaffe.

Första onsdagen i månaden klockan 14-16, denna vecka på onsdag 6 september.

Arrangör och plats är Resurscentrum, Rosenbadsgatan 2.
Du kan läsa mer här på Träffpunkt Resurscentrum.

Fritidsgårdarna peppar inför Pride

På Karlstads fritidsgårdar blir det massor av aktiviteter kopplat till Pride under hela veckan. Kolla gärna med din lokala fritidsgård vad som händer.

Hylla kärleken - gå med i Prideparaden

Välkommen att gå med i Prideparaden den 9 september. Den ideella föreningen Wermland Pride ordnar återigen ett Pridefirande i Karlstad med föreläsningar, musikunderhållning och Prideparad.

Lördagen den 9 september klockan 10.00 öppnar montrarna och uppladdningen startar inför Prideparaden i Museiparken.

Karlstads kommun deltar med en monter under dit du är varmt välkommen att umgås och pyssla. Vi delar ut Pridearmband och Prideflaggor så långt lagret räcker.

14.00 Prideparaden startar i Museiparken och tillsammans går vi i en explosion av färger och kärlek längs Klarälven och Haga in mot centrala Karlstad och tillbaka till Museiparken.

15.00 Avslutning i Museiparken.

Du kan läsa mer om programmet på Wermland Prides Facebooksida.

Sidan publicerad: 2023-09-04

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?