Tillsammans skapar vi en säker vård

Patienten som medskapare för säker vård. Det är temat för årets patientsäkerhetsvecka som arrangeras under vecka 38. Vi vill gärna ta del av dina erfarenheter på torsdag den 21 september i Bibliotekshuset.

Patient och sjuksköterska

Träff på torsdag 21 september

Karlstads kommun, Region Värmland och övriga värmländska kommuner anordnar tillsammans patientsäkerhetsveckan via Värmlands patientsäkerhetskommitté.

I år uppmärksammas särskilt patienters och närståendes delaktighet för en säker vård. Värmlänningarna bjuds därför in för att träffa representanter för vården i Värmland, där det finns möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter.

I Karlstads kommun är du välkommen 21 september, klockan 13-16 i Bibliotekshuset, plan två.

"Tillsammans utveckla patientsäkerheten"

Charlotta Nelsson, regionchefläkare, är samordnare för årets patientsäkerhetsvecka i Värmland.

– Vi vill gärna ha dialog och samtidigt samla in människors erfarenheter av mötet med vård och omsorg i Värmland, säger hon och fortsätter:

– Berättelserna vill vi ha som underlag för hur vi tillsammans kan utveckla patientsäkerheten i länet. Vi kommer också att prata om vad du som patient och närstående kan göra för att din vård ska bli ännu säkrare.

Under veckan hålls även digitala lunchseminarier för vårdpersonal i länet.

Initiativ av WHO

Veckan arrangeras i anslutning till internationella patientsäkerhetsdagen den 17 september som initierats av Världshälsoorganisationen, WHO.

I samband med dagen deltar medlemsländerna i en världsomspännande kampanj. Syftet med kampanjen är att uppmärksamma och förbättra patientsäkerheten globalt. Temat ändras från år till år.

Mer information

Läs mer och se tider för alla träffar på regionvarmland.se/patientsakerhetsvecka Länk till annan webbplats.

{"X":0.0,"Y":0.0,"Width":1.0,"Height":1.0}

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

18 April 2024