Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Porträttbild på en man samt flygbild över centrum i Karlstad
Fotograf: Mattias Nilsson, informationsenheten, Skövde kommun

Fotograf: Mattias Nilsson, informationsenheten, Skövde kommun

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Karlstad har fått en ny stadsbyggnadsdirektör

Kommunstyrelsen har beslutat att utse Martin Hollertz till ny stadsbyggnadsdirektör för Karlstads kommun.

Martin är 55 år gammal, har lång erfarenhet av ledarskap och brinner för samhällsbyggnadsfrågor. Han kommer närmast från en tjänst som samhällsbyggnadschef i Skövde kommun och har en bred kommunal erfarenhet från bland annat Kungälvs kommun och Uddevalla kommun.

– Jag ser verkligen fram emot mitt nya uppdrag, säger Martin Hollertz. Karlstad ligger långt fram inom samhällsbyggnadsområdet och som regionalt centrum i Värmland med ett starkt varumärke och näringsliv finns utmärkta möjligheter till utveckling.

– Jag hälsar Martin varmt välkommen till Karlstads kommun. Han kommer med sin erfarenhet och kompetens att bli ett bra tillskott i kommunen och jag ser fram emot ett gott samarbete framåt, säger Linda Larsson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Martin Hollertz börjar sin tjänst som samhällsbyggnadsdirektör i Karlstads kommun vid årsskiftet.

Rekryteringsprocessen har pågått sedan i våras. Ett rekryteringsföretag har bidragit i rekryteringsarbetet och efter deras urvalsprocess med bland annat tester och djupintervjuer gick fyra kandidater vidare till slutintervjuer med fyra intervjugrupper. Företrädare för kommunstyrelsen, stadsbyggnadsnämnden, kommundirektörens ledning och de fackliga organisationerna var efter intervjuerna eniga om att rekommendera Martin till uppdraget.

Sidan publicerad: 2023-09-19

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?