Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
En cyklist som cyklar på en väg
Linn Malmén

Linn Malmén

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Nu är det äntligen dags för Hela Karlstad cyklar – häng med du också

Den 21–22 september arrangeras Hela Karlstad cyklar, ett evenemang som under två dagar med roliga aktiviteter ska inspirera Karlstadsborna till att cykla mera. Vad sägs som att upptäcka Karlstad från cykelsadeln, gå på lekplatssafari, testa kluriga banor på cykel eller delta på en cykeldag på Stora torget? Då är Hela Karlstad cyklar något för dig!

Bike to School-dag för våra skolor

Hela Karlstad cyklar kickstartas på torsdag den 21 september, då flera av kommunens skolor deltar i Bike to school-dagen. Under dagen får eleverna lära sig mer om cykelsäkerhet och testa på kluriga banor och utmaningar på cykel.

Festlig cykeldag på Stora torget

Dagen därpå, på fredag klockan 11–18, bjuds alla Karlstadsbor in till en festlig cykeldag på Stora torget. Flera av Karlstads cykelhandlare finns på plats och visar upp sitt sortiment och vi berättar mer om kommunens satsningar Vintertrampare och Cykelvänlig arbetsplats. Dessutom finns möjligheten att få hjälp med lättare service på sin cykel, tävla och vinna fina priser och varför inte spana in och lära sig mer om kommunens sopsaltningsmaskin.

Upptäck vår fina stad från cykelsadeln

På fredag anordnas dessutom guidade cykelturer för nya studenter på Karlstads universitet. Cykelturen lotsar studenterna genom vår vackra stad och innefattar så väl lokala guldkorn som exempelvis Lars Lerins konsthall, Stadsbiblioteket och Värmlands museum som bästa cykelväg till närmsta mataffär och återvinningscentral. Turen avslutas sedan på Stora torget där cykeldagen är i full gång.

Ge dig ut på en spännande lekplatssafari

Hoppa på cykelsadeln och ta med barnen på en spännande lekplatssafari! Vi har valt ut nio lekplatser runt om i kommunen som erbjuder allt från cykelbanor, klätternät, linbana och sagoborg. Safarin går ut på att besöka lekplatserna och lösa uppdraget på varje plats. Hur många lekplatser kan du besöka? Kan du lösa uppdragen?

Safariguider finns att hämta på Bibliotekshuset och Kronoteket. Du kan också skriva ut dem direkt från webben.

Hoppas att vi ses!

Sidan publicerad: 2023-09-20

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?