Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Helena Rimfjäll Wiktelius, Viktor Strömwall och Henrik Degert framför roll up med 100 grader Karlstad.
Karlstads kommun

Karlstads kommun

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Handlingskraft och utveckling – nu bjuds alla studenter in till 100° Karlstad

Den 17 november är det dags för 100° Karlstad – ett av Värmlands största och mest välbesökta evenemang för näringslivet. Nytt för i år är att alla studenter från Karlstads universitet bjuds in att ta del av allt som erbjuds under dagen.

Den 17 november ses näringslivet för att kompetensutveckla och nätverka på 100° Karlstad. Inspirerande exempel från hela landet finns på plats!

- Vi vill inspirera och hylla alla fantastiska företagare som sätter Karlstad och Värmland på kartan och bidrar till arbetstillfällen och platsens utveckling, säger Frida Nilsson (C) ordförande i tillväxtutskottet, Karlstads kommun.

Utbyte med studenter från universitetet

Programmet har satts ihop utifrån önskemål och utmaningar som näringslivet står inför. En stor utmaning för många är kompetensförsörjning och det är också en anledning till att studenterna på Karlstads universitet bjuds in att gratis vara med under dagen.

- Det blir ett perfekt tillfälle för företagen och studenterna att knyta värdefulla kontakter med varandra. Ett bra sätt att få upp ögonen för företag man kanske inte kände till innan, säger Helena Wiktelius, projektledare för 100° Karlstad.

Helena Rimfjäll Wiktelius, Viktor Strömwall och Henrik Degert framför roll-up med 100 grader Karlstad.
Helena Rimfjäll Wiktelius,projektledare, Viktor Strömwall, student och Henrik Degert, näringslivschef.

Lyfter häftiga och innovativa företag

Dagen avslutas med lunchseminarium, vilket är nytt för i år. Det finns sex olika teman att välja mellan. Exempelvis kan du ta del av Nexer Tech Talent som berättar om dagens tech-talangers förväntningar eller låta dig inspireras av Testhuset kring hur du hittar de oslipade diamanterna som lyfter din organisation framåt.

- Ett levande och framgångsrikt näringsliv är en av förutsättningarna för att Karlstadsregionen ska fortsätta vara livskraftig och attraktiv. Den 17 november lyfter vi några av alla häftiga och innovativa företag som bidrar till detta, säger Henrik Degert Grahn, näringslivschef Karlstads kommun.

På kvällen blir det gala med middag och prisutdelning. Kvällen leds av komikern och programledaren Marika Carlsson. 100° Karlstad äger som vanligt rum på Karlstad CCC och totalt tio priser kommer att delas ut under festliga former.

Nya priser för i år är:

  • Värmlands Kooperation - Årets kooperativ och Årets kooperativa eldsjäl, samt
  • Embracer Group/The Great Journey - Årets spelentreprenör

Dessutom delas dessa priser traditionsenligt ut:

  • Karlstads kommun – Årets Sola
  • Karlstads universitet - Årets Samverkanspris
  • Löfbergs - Family Business Award
  • Effect Management - Good to Great Award
  • Karlstad Handel & NWT Media AB - Årets Butik
  • Swedbanks – Företagarpris
  • Compares – Innovationspris
  • Visit Karlstad Möten, Karlstads kommun och Visit Karlstad Member - Årets Mötespris

Läs mer om programmet på https://100graderkarlstad.se/ Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad: 2023-09-21

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?