Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Tre ungdomar som sitter på rad och spelar.
Shutterstock

Shutterstock

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Premiär för e-sporteventet Wermland Game Lounge

Den 16-17 december blir Karlstad värdstad för det nya e-sporteventet Wermland Game Lounge.

Under två dagar kommer Karlstad och Löfbergs Arena att välkomna e-sportturneringen och de hängivna spelarna. Både etablerade och nystartade lag kan tävla inför en entusiastisk publik. Det blir dessutom tillfälle att testa nya spel, utbyta erfarenheter och upptäcka de senaste trenderna inom spelvärlden.

Positiva effekter för samhället i stort

- Det känns jättekul och spännande med ett evenemang i Karlstad med inriktning spel och teknik. E-sport är en snabbt växande idrott och genom Wermland Game Lounge finns möjligheten att bygga en stark spelkultur och ett nav för e-sport i Karlstad och Värmland. Evenemanget kan ge positiva effekter för både ungdomar och samhället i stort, säger Frida Nilsson (C), ordförande i tillväxtutskottet, Karlstads kommun.

Plattform för gemenskap

Arrangörerna Great Event och PublicLir hoppas kunna skapa en plattform där barn och ungdomar kan finna sammanhang, tillhörighet och meningsfullhet.

- Vi jobbar för att skapa event som är relevanta för många människor. Med Game Lounge får vi möjlighet att interagera med målgrupper som vi annars har svårt att nå och dessutom placera oss på en marknad som växer väldigt starkt globalt. Tillsammans med PublicLir och Karlstads kommun ser vi fram emot att lyfta fram sociala värden och skapa ett återkommande event inom gaming, säger Albin Tyllgren, VD Great Event.

Sätta Karlstad på e-sportkartan

- Med vår erfarenhet inom svensk e-sport och Great Events erfarenhet av att bygga evenemang kan vi förena det bästa av två världar med en lokal förankring. Tillsammans skapar vi något återkommande, hållbart och långsiktigt inom e-sport & gaming i Karlstad. Vårt mål är att sätta Karlstad på den svenska e-sportkartan, säger Daniel Skoglund, VD Publiclir.

Läs mer om evenemanget och biljetter på Great Events webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad: 2023-10-03

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?