Del av bro ligger på maskin som rullar den framåt mot vattnet.
Del av bro ligger på maskin som rullar den framåt mot vattnet.

Första delen av Färjestadsbron monteras idag

Idag monteras (eller lanseras som det egentligen heter) den första delen av gång- och cykelbron mellan Råtorp och Färjestad. Färjestadsbron kommer att lanseras i åtta delar.

Den första delen är cirka 37 meter lång och kommer på plats idag på Färjestadssidan. Tre så kallade SPMT (Self propelled modular transporter) används i lanseringen. En av dem kör brodelen ut på den tillfälliga bron och de andra två kör den i sidled till sin permanenta plats.

Resterande sju delar av den nästan 290 meter långa bron kommer att lanseras löpande under oktober och november så håll utkik ifall du vill se den växa fram. Bron kommer att öppna för gående och cyklister i januari 2024.

Läs mer om Färjestadsbron

Taggar för sidan

byggprojekt

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

18 April 2024