Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Elever ser sin egna konstutställning för första gången.

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Elever värnar om djuren i öppen konstutställning på Naturum

Djurhjälparna är utmaningen där drygt 700 elever under hösten fått välja ut djur de vill värna om i vår närmiljö - och skapat konst kring det. Idag presenterades 16 vinnande bidrag under en högtidlig vernissage på Naturum Värmland.

Fjällräven, torsken, järven, grodan eller myrorna – det finns många djur i vår närmiljö vi kan göra insatser för i vardagen. Detta är bara ett axplock av alla djur som nu ingår i en konstutställning på Naturum Värmland, skapad av elever i årskurs två och tre i kommunens kommunala skolor i samarbete med föreningen Framtidsfrön.

–Ett av våra nämndmål innebär att barn och unga ska få rätt förutsättningar till att kunna bidra till en hållbar omställning av klimat och miljö, så jag känner mig både hoppfull och tacksam för det arbetet som lagts ner. Det är en jättefin utställning som gett mig massor av ny kunskap, säger Lina Larhult, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Arbete under hela hösten

Drygt 700 elever har under hösten valt ut ett djur de vill värna om. tillsammans i grupper har de sedan forskat om djurens livsmiljö, tagit reda på varför den är viktig och vad vi kan göra för att hjälpa djuret. Klasserna har sedan gemensamt valt ut sitt bästa bidrag och en jury har utifrån det valt ut 16 konstverk som förstorats upp till konstutställningen.

Under dagens vernissage som bestod av prisutdelning, underhållning med sång, tipsrunda, fika och vernissage så fick eleverna se sina egna och de andra skolornas bidrag. Lilly och Eira går i årskurs 3 och har gjort Råtorpsskolans bidrag som är biet:

–Våra bin är jätteviktiga för oss eftersom människan bara skulle leva i fyra år om det försvann från jordens yta. För att hjälpa biet kan vi exempelvis bygga bihotell.

Elever ser sin egna konstutställning för första gången.

Öppen konstutställning för allmänheten

Förutom de vinnande bidragen så finns alla bidrag att bläddra bland i pärmar. Dessutom har juryn även valt ut en joker i år. Vad kan vi tänkas behöva göra för att hjälpa masken? Det kan du ta reda på genom att besöka konstutställningen. Utställningen öppen för allmänheten 18 oktober - 5 november.

–Det finns ett stort engagemang kring miljöfrågor hos våra barn och elever som vi vill ta vara på och utveckla. Genom det här initiativet vill vi låta eleverna inspirera till mer omtanke – det är en väldigt färgglad och positiv utställning som värmer hjärtat, säger Klara Perhamre, miljöstrateg på barn- och ungdomsförvaltningen.

 

Elever ser sin egna konstutställning för första gången.
Elever ser sin egna konstutställning för första gången.
Elever ser sin egna konstutställning för första gången.
Elever ser sin egna konstutställning för första gången.
Elever ser sin egna konstutställning för första gången.
Elever ser sin egna konstutställning för första gången.

Sidan publicerad: 2023-10-17

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?