Sandra Boström, Shoresh Palanijafi  och Patricia Edvardsson
Sandra Boström, Shoresh Palanijafi och Patricia Edvardsson är kandidaterna som har chans att bli Årets Sola 2023.

Här är kandidaterna till Årets Sola 2023

Patricia Edvardsson, Shoresh Palanijafi och Sandra Boström heter de tre kandidaterna som har chans att bli Årets Sola 2023. Tre inspirerande, driftiga glädjespridare och bra representanter för Karlstadsregionen.

Under hösten kunde Karlstadsborna nominera kandidater via Karlstads kommuns webbplats. Totalt kom cirka 50 nomineringar in och som vanligt hade juryn ett digert arbete med att välja ut kandidaterna.

– Det är roligt att det finns så många bra kandidater i Karlstadsregionen som bidrar till utveckling och att skapa en bra plats att leva och bo på, säger Ann Otto Nemes, utvecklingsdirektör i Karlstads kommun och sammankallande för juryn.

Finalister till Årets Sola 2023 - motiveringar:

Patricia Edvardsson

Porträttbild Patricia Edvardsson

Patricia Edvardsson bidrar till ett rikt kulturliv i Karlstad med omnejd genom sin dansverksamhet Patricias danscenter. Hon är en sann entreprenör som jobbar hållbart med hela hjärtat i allt hon engagerar sig i. Hon knyter flera delar av världen till Karlstad, exempelvis genom de spanska artister som har gästat Flamenco festivalen. Patricia startade sin verksamhet med åtta danselever. Idag, 20 år senare, dansar över 100 elever i alla åldrar hos henne. Hennes hängivenhet, engagemang och enastående insatser har bidragit till glädje och inspirerat andra.

Shoresh Palanijafi

Porträttbild Shoresh Palanijafi

Shoresh Palanijafi är ideellt engagerad i flera föreningar och ägnar en stor del av sin fritid åt barn- och ungdomsverksamheter. Med glädjande energi och stor empatisk förmåga har han varit en stöttepelare för många unga som går igenom tuffa perioder i livet. Han fångar upp och vägleder unga som är i riskzonen att hamna i kriminalitet och motverkar utanförskap genom att få barn och unga att känna tillhörighet och gemenskap i en förening. Shoresh har en positiv och motiverande inställning och låter ingen känna sig utanför.

Sandra Boström

Porträttbild Sandra Boström

Sandra Boström har skapat en oas mitt i stan för cirkulärt mode, en plats där människor känner sig hemma och gärna slår sig ner för en kopp kaffe. Oavsett ekonomiska förutsättningar kan alla vara med och bidra samt ta del av konceptet som ligger helt rätt i tiden. Sandra var tidigt aktiv för att minska konsumtion av nyproduktion. På Rekoroben kan man både hyra och köpa secondhand kläder. Sandra lyssnar in konsumenterna och bygger sitt företag efter vad hon får till sig. Hon vill hela tiden utveckla verksamheten framåt och möter alla med ett glatt humör och en glädje som smittar av sig.

Eva Lisa Holtz är målbild

Målbilden för utmärkelsen Årets Sola är Eva Lisa Holtz, den driftiga värdshusvärdinnan som levde och verkade i Karlstad på 1700-talet. Likt henne vill vi att våra gäster, invånare och företag ska trivas och må bra. "Sola" står för driftighet, entreprenörskap och gästvänlighet.

Förutom att personen ska vara en god ambassadör och representant för Karlstadsregionen så ska Årets Sola uppfylla följande kriterier:

  • Vara inspirerande – och bidra till en livlig och inspirerande region.
  • Vara driftig – går gärna från ord till handling och vill hitta nya vägar.
  • Ha ett gott bemötande och vara en glädjespridare.

Vinnaren presenteras 17 november

Vem som blir Årets Sola 2023 får vi veta den 17 november på näringslivsgalan 100° Karlstad, på Karlstad CCC, då vinnaren får ta emot sitt pris. Årets Sola får förutom äran en fin statyett och 20 000 kronor.

Priset, som bygger på ett medborgarförslag, delas i år ut för nionde gången.

Linda Modin Klemner blev först med att få utmärkelsen Årets Sola 2015, Marie Niljung blev Årets Sola 2016, David Mathiasson Årets Sola 2017, Soran Afrasiabi Årets Sola 2018, Anna Beck Årets Sola 2019, Linn Sönstebö Mossberg Årets Sola 2020, Ia Pettersson blev Årets Sola 2021 och Arne Ericsson 2022.

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

22 Juli 2024