Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
En parkeringsautomat på kommunal parkering.

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Myntfri parkering från 1 november

Med start 1 november och successivt under några veckor tas alternativet myntbetalning bort på samtliga Karlstads Parkerings AB:s automater. Istället finns flera alternativ för kontantfri betalning – Swish, kortbetalning samt mobilapparna Easypark och Parkster. De sistnämnda alternativen innebär fördelen att avgiften endast behöver betalas för den faktiska tid fordonet är parkerat eftersom parkeringen när som helst kan avslutas.

- Det är en mycket liten andel av våra kunder som använder möjligheten att betala med mynt. Genom att inte längre behöva hantera mynt gör vi inte minst en miljömässig vinst när vi slipper transporterna för att tömma automaterna och frakta mynten för uppräkning i Stockholm, säger Jonas Orgum, ordförande Karlstads Parkerings AB

Fördelar med myntfri betalning

Karlstads Parkerings AB erbjuder redan idag flera alternativ för betalning där kunden inte behöver ha mynt med sig. Det går att betala med Swish, kort och mobilapparna Easypark och Parkster. Genom att använda appbetalning kan kunden välja att avsluta eller förlänga sin parkeringstid utan att behöva gå tillbaka till parkeringsplatsen. Det innebär att risken för parkeringsböter minskar samtidigt som kunden slipper betala för tid som inte utnyttjas.

Myntbetalning nyttjas bara av några få

Redan idag saknas myntbetalningsfunktion i de parkeringsautomater som står på kvartersmark, dvs på våra större parkeringsplatser. Förändringen berör nu resterande parkeringsautomater som gäller för parkering utmed trottoarer. För de allra flesta kommer förändringen inte märkas, i de 55 parkeringsautomater som fortfarande har myntfunktion görs i genomsnitt endast 0,5 betalningar per dag med mynt.


Sidan publicerad: 2023-10-26

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?