Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Fem kvinnor står på en scen, ler mot kameran och håller i ett pris.
På bilden från vänster: Johanna Zander, barn- och ungdomsförvaltningen, Liselott Hjärpe, kommunledningskontoret, Asude Unver, praktikant på vård- och omsorgsförvaltningen, Christina Stenstrand, vård- och omsorgsförvaltningen och Katarina Glennert, kommunledningskontoret.

På bilden från vänster: Johanna Zander, barn- och ungdomsförvaltningen, Liselott Hjärpe, kommunledningskontoret, Asude Unver, praktikant på vård- och omsorgsförvaltningen, Christina Stenstrand, vård- och omsorgsförvaltningen och Katarina Glennert, kommunledningskontoret.

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Karlstad vinner pris som attraktiv arbetsgivare

Förra veckan vann Karlstads kommun pris som årets Grade Attract på Gradedagarna i Stockholm. Priset tilldelas en organisation som på ett kreativt sätt har använt digitala möjligheter för att sticka ut som en attraktiv arbetsgivare och locka rätt talanger.

– Det här är fantastiskt kul och ett kvitto på att vi gör ett bra jobb för att locka medarbetare. Kommunikation och HR jobbar tätt tillsammans med verksamheterna för att utveckla och stärka vårt arbetsgivarvarumärke, säger Gunilla Nilsson, HR-direktör.

Fin motivering

Motiveringen till att Karlstads kommun vann pris som årets Grade Attract är:
”Här hittar du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar staden långsiktigt och hållbart. På ett glatt, snyggt och genomtänkt sätt har denna organisation jobbat hårt med sitt arbetargivarvarumärke och för att förstärka den redan välkända bilden av solen som skiner över staden – årets pris för Grade Attract går till Karlstads kommun!”

– Karlstads kommun har alltid varit bra på att attrahera talanger, det vi gjort på senaste tid är att vässa vår kommunikation ytterligare. Våra nya rekryteringsannonser är en del i arbetet med att säkra den framtida kompetensförsörjningen och det finns en röd tråd i vad och hur vi kommunicerar. Vi är jätteglada för priset och jobbar nu vidare med att stärka bilden av Karlstads kommun som en attraktiv arbetsgivare, säger Liselott Hjärpe, HR-strateg på kommunledningskontoret.

Gradedagarna 2023

Gradedagarna är ett HR-event för alla Grades kunder och en mötesplats där HR-experter, branschledare och intressanta talare sammanstrålar för att utforska de senaste trenderna inom HR, dela sina erfarenheter och skapa meningsfulla kontakter.

Fyra priser delades ut under eventet och här är vinnarna:

 • Grade Talent: Würth
  En person/avdelning/organisation som med kreativa lösningar skapar engagemang och får medarbetarna att växa och utvecklas.
 • Grade Attract: Karlstads kommun
  En person/avdelning/organisation som på ett kreativt sätt har använt digitala möjligheter för att sticka ut som en attraktiv arbetsgivare och locka rätt talanger.
 • Grade Recruit: Serviceavdelningen, Stockholms stad
  En person/avdelning/organisation som på ett innovativt och nytänkande sätt utvecklat och optimerat sin rekryteringsprocess.
 • Grade Employee Journey: Nacka kommun
  En person/avdelning/organisation som lyckats skapa en positiv medarbetarupplevelse och sammanhängande medarbetarresa, hela vägen från rekrytering till offboarding.


Sidan publicerad: 2023-11-02

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?