Alfons Lundquist tävlar om en plats på Yrkes-SM för installationselektriker.

Elektrikertalang från Nobelgymnasiet klar för Yrkes-SM

Efter en rafflande uttagning är Alfons Lundquist från Nobelgymnasiet klar för att tävla om SM-guldet för installationselektriker på Yrkes-SM 2024.

Under uttagstävlingen i Nyköping tävlade nio talanger inom elektrikeryrket om de tre eftertraktade finalplatserna på Yrkes-SM i Karlstad nästa år. När slutsignalen ljöd efter tävlingens 5 timmar stod det klart att Alfons Lundquist, tidigare elev på Nobelgymnasiet, var en av de tre vinnarna.

Ser fram emot SM-finalen

Alfons tog examen från Nobelgymnasiet i somras och har sedan dess arbetat som elektriker på Värmlandsföretaget Elcenter. Nu ser han fram emot att förhoppningsvis kamma hem segern i SM-finalen inom hans yrkesområde.

– Superkul att få tävla på hemmaplan i Karlstad! Jag tänker att jag ska vara lika noggrann och metodisk som jag är i mitt arbete på Elcenter till vardags, så får vi se hur långt det räcker.

Lovord från tidigare lärare och rektor

Thomas Österdahl, yrkeslärare på Nobelgymnasiet och Alfons tidigare mentor, beskriver Alfons yrkesskicklighet.

– Alfons har med sin nyfikenhet och stora intresse själv bidragit till att bli en mycket duktig elektriker. Han är verkligen en förebild och en bra representant för elektrikeryrket.

Malin Lindquist Skogar, rektor för Nobelgymnasiets el- och energiprogram där Alfons tidigare var elev, är stolt över både Alfons insats och utbildningens lärare.

– Grattis Alfons! Det är ju fantastisk att vi utbildar elever som kan uppvisa så hög kompetens. Jag vill som rektor också lyfta våra lärare och det jobb de lägger ner för att lära, guida och träna eleverna.

Om Yrkes-SM

Yrkes-SM är Sveriges största yrkestävling där hundratals ungdomar från hela landet möts för att tävla om SM-titeln inom sitt respektive yrkesområde. Här får också skolelever, jobbsökande, yrkesväxlare och allmänt intresserade upptäcka, utforska och prova på en rad yrken av olika slag.

Evenemanget arrangeras den 23–25 april 2024 på Tingvalla sportcenter i Karlstad av Karlstads kommun, Region Värmland och WorldSkills Sweden.

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

22 Juli 2024