Kvinna delar ut diplom och blommor till en man.
Landsbygdsrådets ordförande Monika Bubholz (MP) och Janne Ståhl, årets eldsjäl.

Han är årets eldsjäl för landsbygden

Landsbygdsrådets eldsjälspris 2023 tilldelas Janne Ståhl i Väse. Genom sitt outtröttliga driv och engagemang med det populära utflyktsmålet Vildaparken har han satt den lilla orten på den stora kartan.

Under tisdagskvällen delades årets utmärkelse ut av Karlstads kommuns landsbygdsråd.
– Janne har visat vad en enskild persons engagemang och energi kan göra för ett samhälle, för att få det att leva, bli omtalat och generera besök från ett helt län, säger landsbygdsrådets ordförande Monika Bubholz (MP).

Vildaparken i Väse invigdes 2018. Den ideella föreningen har som uppgift att verka för att parken förvaltas, utvecklas och kommer till glädje och användning för många människor. Under 2022 hade parken över 30 000 besökare.

– De ideella krafterna har både stor och viktig betydelse i samhället. Det är bland annat genom dem som landsbygdsutveckling skapas vilket bidrar till engagemang och gemenskap bland medborgare, säger Erik Nilsson (KD), vice ordförande.

Motivering årets eldsjälspris

"Han har driv, en vilja av Stå(h)l och ett hjärta som bankar för barn och unga! Janne har satt Väse på kartan med sin ”skatepark mitt i skogen” och han fortsätter att bidra till utveckling av både Vildaparken och bygden. Jannes positiva engagemang har gjort Väses vilt roliga park till ett av kommunens populäraste besöksmål för unga och barnfamiljer."

Om eldsjälspriset

Landsbygdsrådets eldsjälspris ska hylla den ideella kraften på kommunens landsbygd. Det delas ut till en person som genom ideella insatser bidragit positivt till utvecklingen i de mindre tätorterna och landsbygden i Karlstads kommun. Pristagaren får ta emot ett diplom samt 5 000 kronor. Priset delades ut första gången 2022.

Se vinnarfilmen med Janne

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

22 Juli 2024