Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Madeleine Norum moderator på Stadsbyggnadsdagen 2023

Stadsbyggnadsdagen 2023

För elfte året i rad genomfördes Stadsbyggnadsdagen. Dagen är för alla parter som bidrar till en fortsatt tillväxt i Karlstad för att skapa förståelse och nätverka. För 2023 års upplaga var Sveriges första riksarkitekt Helena Bjarnegård, med rötter i Karlstad, en av talarna.

I tisdags, den 28 november, arrangerade Karlstad kommun 2023 års upplaga av Stadsbyggnadsdagen där entreprenörer, fastighetsägare, konsulter, tjänstepersoner och arkitekter som alla är involverade att bygga i Karlstad bjöds in. Dagen är en del av det gemensamma arbetet för fortsatt tillväxt i Karlstad med syfte att skapa förståelse för varandras förutsättningar och uppdrag.

– Stadsbyggnadsdagen, och de byggfrukostar som anordnats under året, är värdefulla samlingar där vi tillsammans kan hjälpas åt att utveckla Karlstad. Förutom att nå ut med gemensam information är det också bra tillfällen att nätverka, inspirera och kunskapshöja varandra. Att stärka ett växande Karlstad hållbart och innovativt är ett viktigt tillsammansarbete, säger Marie Eddeborn som är tillförordnad stadsbyggnadsdirektör.

Under dagen presenterades bland annat Översiktsplan Karlstad 2050, arkitektur och stadsbyggnadsprojekt i Karlstad samt visualisering av stadsbyggnadsprojekt. Dessutom besöktes dagen av Sveriges första riksarkitekt Helena Bjarnegård. Helena Bjarnegård är anställd direkt under generaldirektören på Boverket och har uppdraget att leda och samordna arbete på nationell nivå för gestaltad livsmiljö och hon är uppvuxen i Karlstad.

– Riksarkitekten Helena Bjarnegård gav oss en intressant inblick i arbetet med hållbarhet och gestaltad livsmiljö på nationell och internationell nivå. Extra roligt när Helena, som har ett förflutet från Karlstad, gjorde relevanta nedslag i vår lokala verklighet. Och väldigt bra kämpat att medverka trots en påfrestande förkylning, säger Marie Eddeborn.

Utöver riksarkitekt Helena Bjarnegård så medverkade flera av Karlstads egna tjänstepersoner som gav aktuell information med stor inlevelse.

–Stort tack till alla er som deltog, hälsar Marie Eddeborn när den elfte omgången av Stadbyggnadsdagen avslutats.

Marie Eddeborn på Stadsbyggnadsdagen

Sidan publicerad: 2023-11-29

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?