Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Mörkröda kommunikationsikoner på vit bakgrund

Våra utbildningar om samtalsklimat lyfts som lärande exempel av SKR

Sedan 2017 utbildar Karlstads kommun förtroendevalda och medarbetare för att hjälpa dem att hantera hat, hot och otillåten påverkan. Även Karlstadsbor erbjuds en gratis utbildning i ämnet. Båda utbildningarna lyfts nu fram som goda exempel av Sveriges kommuner och regioner (SKR).

Målet med den internas utbildningen var att nå 100 extra utsatta personer. 2023 har 1 500 personer utbildats. Nu har SKR valt att lyfta vårt arbete som ett lärande exempel för att inspirera andra kommuner och regioner att utveckla sitt arbete.

Via denna länk kan du läsa vad Sveriges kommuner och regioner (SKR) skriver om vår utbildning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunen erbjuder sedan 2022 även Karlstadsbor en gratis utbildning om demokrati, källkritik och samtalsklimat. Utbildningen heter "Det demokratiska samtalet" och handlar bland annat om hur alla kan bidra till att stärka demokratin genom att bli mer medveten om hur man skriver och delar på nätet.

Den tar upp ämnen som påverkanskampanjer, desinformation och näthat. En viktig del av utbildningen är hur vi alla kan bli mer källkritiska.

Allt material finns samlat här på vår webbplats och kan laddas ner helt gratis. Materialet är skapat för att passa olika slags organisationer och du kan lätt välja att använda de delar som passar din grupp bäst. Det är bara att ladda ner materialet och börja.

Via denna länk kan du ladda ner utbildningsmaterialet.

Sidan publicerad: 2024-01-04

Hittade du det du sökte på sidan?