Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Vill du driva café på Jäverön?

Karlstads kommun söker dig som vill driva café eller serveringsverksamhet på det populära besöksmålet Jäverön. Kommunen hyr ut en 160 kvadratmeter stor ladugård som är ombyggd till café med kök. Skriv till oss och berätta om ditt intresse och mål med att hyra och driva cafét.

Café på Jäverön

Om cafébygganden

Byggnaden är 160 kvm fördelat på ett våningsplan med kök, öppna ytor med gott om sittplatser. Det är ett välutrustat kök med goda arbetsytor. I lokalen finns vatten och avlopp samt toalett med ingång från utsidan. Det finns möjlighet till sittplatser utomhus runt byggnadens fasad.

Om Jäverön

Jäverön strax öster om Karlstad är en ö i Vänern. Här finns iordningställda vandringsleder som går genom ett mycket vackert levande kulturlandskap. Jäverön bjuder på många smultronställen. Längs vandringslederna finns vindskydd och fikaplatser. Södra delen av ön är tillgänglighetsanpassad med brygga, toalett, rastplats och spång som går till stranden. Ön är 900 hektar stor.

Barrskogarna på ön är ganska hårt brukade men här och var på ön finns fina hällmarkstallskogar, lövsumpskogar, aspskogar, hässlen samt ädellövskogar med en intressant kärlväxtflora. Det drivs ett aktivt skärgårdsjordbruk. Naturbetesmarkerna och strandängarna hålls öppna med hjälp av betande nötkreatur, hästar och får.

Du tar dig till Jäverön med egen båt, med färja eller båtbuss. Vandringslederna utgår från färjeläget och båtbussbryggan.

Myndighetstillstånd

Hyresgästen ansvarar för de myndighetstillstånd som verksamheten behöver.

Intresseanmälan ska innehålla:

  • Företagsnamn
  • Organisationsnummer
  • Kontaktperson och kontaktuppgifter
  • Uppgifter om ägare och ägarfördelning
  • Företagspresentation (uppgifter om företaget och dess verksamhet)
  • Beskrivning av företaget och ledande befattningshavares erfarenhet av att driva restaurang.

Presentera ditt förslag och koncept genom att ge exempel på och förklara vilket utbud besökare kan erbjudas samt ungefärlig prisbild; exempel på meny, presentation, servering, och så vidare.

Val av hyresgäst

En förutsättning för att teckna ett avtal med Karlstads kommun är att hyresgästen har en god ekonomisk ställning och fullgör sina skyldigheter avseende skatter och avgifter. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt när det gäller val av hyresgäst. Om vi får in flera intresseanmälningar kommer vi göra ett urval via intervju.

Låter det intressant?

Skicka in en intresseanmälan till Oscar Ekberg, Fastighetsförvaltare på mejladress oscar.ekberg@karlstad.se

Bilder från lokalen

Baksidan av cafelokalerna på Jäverön
Baksidan av cafelokalerna på Jäverön
Försäljningsdisk i cafelokalerna på Jäverön
Försäljningsdisk i cafelokalerna på Jäverön
Sittplatser i cafelokalerna på Jäverön
Sittplatser
Sittplatser i cafelokalerna på Jäverön
Sittplatser
Spisar i cafelokalerna på Jäverön
Kök
Diskbänkar i cafelokalerna på Jäverön
Kök
Diskbänkar i cafelokalerna på Jäverön
Kök
Diskho i köket i cafelokalerna på Jäverön
Kök
Vitvaror i cafelokalerna på Jäverön
Kök
Toalett i cafelokalerna på Jäverön
Toalett

Sidan publicerad: 2024-01-19

Hittade du det du sökte på sidan?