Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Molly, Selma och Tone som färglägger en skiss över sin drömlekplats
Annica Granlund

Annica Granlund

Djungellekpark blir verklighet

Molly Jernström, Selma Holmqvist och Tone Lindholm skapade sin drömlekplats och snart blir den verklighet. Karlstads kommun har tagit fasta på barnens idéer och beslutat om att rusta upp en av kommunens befintliga lekplatser med tjejernas idéer som grund.

Varje år arrangeras Grundskoleutmaningen på initiativ av Ung Företagsamhet Värmland, där elever från grundskolan får hjälpa värmländska företag med skarpa uppdrag. Förra året innebar utmaningen att skapa en drömlekplats där elever från hela Värmland var med och tävlade med sina idéer. Karlstads kommuns barn- och ungdomsförvaltning skapade som ett nästa steg ett eget draknäste där elever från Karlstads kommuns skolor som deltagit i Grundskoleutmaningen var inbjudna.

Under draknästet fick utvalda bidrag presentera sina idéer för en utvald publik och jury. De tre tio-åringarna, Molly Jernström, Selma Holmqvist och Tone Lindholm tog hem första priset med sitt bidrag - en djungellekpark, med många fantasifulla kringaktiviteter. Nu har tjejerna träffat landskapsarkitekterna Karin Pettersson och Louise Thyberg för att berätta om sin design och för att vara med att bidra till att en lekpark rustas upp till just en djungellekpark.

En unik idé

Under mötet med landskapsarkitekterna presenterade tjejerna alla sina idéer med hjälp av en egengjord skiss där de i detalj berättade om alla delar i djungellekparken. Det går bland annat att svinga sig i lianer, vara kapten på ett piratskepp och hoppa på en rolig brostudsmatta. Genom en pampig portal formad som en båge kommer besökaren in i ett tvåvånings-tempel där det går att kommunicera från våning till våning med hjälp av ett rör. Dessutom finns det mycket växtlighet i form av träd, blommor och buskar, och vad vore en djungelpark utan djur?

-Tänk vad kul det vore att ha några apor som hänger från ett rep mellan två träd, sa Tone Lindholm.

De andra skrattade till och fyllde i att aporna skulle kunna ha långa svansar som går att hänga i.

Preliminär byggstart hösten 2024

Bygget av den nya lekplatsen startar preliminärt under hösten 2024 och det är lekparken vid Sundstatjärnet som kommer att rustas upp och få ett djungeltema.

Det är barnens idéer som ligger till grund för den nya lekplatsen och framöver kommer arbetet med att planera för hur den ska se ut och vad den ska innehålla fortsätta med hjälp av Molly, Selma och Tone.

Sidan publicerad: 2024-01-30

Sidan uppdaterad: 2024-02-05

Hittade du det du sökte på sidan?