Ida och Malte Hallquist ler

Ida och Malte Hallquist programleder Yrkes-SM

När Yrkes-SM går av stapeln i april är det Ida och Malte Hallquist som håller i taktpinnen. Pappa-dotter-duon utlovar både musiknummer och spännande yrkestävlingar.

”Känns oerhört viktigt”

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka status och intresse för yrken och yrkesutbildningar. När evenemanget kommer till Karlstad axlar Ida och Malte Hallquist rollerna som programledare.

– Praktiska yrken är en stor och viktig del av vårt samhälle så att få lyfta sådana yrken känns oerhört viktigt, säger Malte.

– Samhället behöver de här kunniga individerna för att fungera, och för att få fram dessa hjältar behövs praktiska yrkesutbildningar, instämmer Ida.

En peppad och glad duo

Yrkes-SM samlar både yrkesskickliga tävlanden och nyfikna besökare. Ida och Malte ser fram emot uppdraget att leda dagarna.

– Besökarna kan förvänta sig en lättsam och härlig stämning från en pappa-dotter-duo som båda är peppade och glada över att få vara på plats. Lite musik lär det ju bli också, avslöjar Ida.

– Jag ser mest fram emot att få möta alla härliga människor och att få testa saker jag aldrig gjort förut, säger Malte. Köra grävskopa skulle vara otroligt kul!

Om Yrkes-SM

På Yrkes-SM tävlar yrkesskickliga ungdomar från hela Sverige om SM-titlarna i sina respektive yrkesområden. Här får även besökare möjlighet att upptäcka, utforska och prova på olika yrken. Syftet är att öka status, intresse och attraktionskraft för yrken och yrkesutbildningar.

Yrkes-SM 2024 anordnas 23–25 april på Tingvalla Sportcenter i Karlstad av WorldSkills Sweden, Region Värmland och Karlstads kommun.

Sidan uppdaterad: 2024-01-31

22 Juli 2024