Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Sola i Kallsta

Efter skjutningarna – kommun och polis stärker tryggheten

Karlstads kommun arbetar löpande tillsammans med polisen för att öka tryggheten i kommunen – både i vardagen och vid särskilda händelser. Med anledning av de senaste dagarnas skjutningar har vi en god dialog och kommunen styr bland annat om sina ordningsvakter och väktare enligt de önskemål som polisen har.

Jag förstår att den senaste tidens händelser skapar oro, men det finns ingen anledning att begränsa sina aktiviteter under sportlovet. Polisen och kommunens personal finns ute och är ökat synliga i trygghetsskapande syfte. Har man frågor eller vill lämna information kan man ta kontakt med de poliser som är ute och rör sig, säger Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Karlstads kommun informerades vid tretiden natten till tisdagen om att en person hittats skottskadad på Skutberget. I fredags kväll sköts två personer på Kronoparken. Ingen har fått livshotande skador.

– I Karlstad har vi under många år utvecklat och förstärkt vårt brottsförebyggande arbete och arbetar tillsammans med polisen med gemensamma lägesbilder och fördelning av resurser, säger Frida Lejon, säkerhetskoordinator på Karlstads kommun.

Motionscentralen stängd under tisdagen

Polisen har spärrat av ett område på Skutberget mellan parkeringen och motionscentralen. Motionscentralen kommer att hålla stängt under tisdagen, men vi avråder inte allmänheten från att vistas på friluftsområdet.

Kommunens verksamheter är informerade om det som har hänt och - Om du har tips som kan vara värdefulla för polisen ring 114 14.

Sidan publicerad: 2024-02-27

Hittade du det du sökte på sidan?