Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

​​Betala parkeringen smart med mobilen

Från och med 1 april 2024 kan du välja mellan fem appar för att betala parkeringsavgiften på kommunala parkeringar i Karlstads kommun. Det är apparna Parkster, Easypark, Mobill, Flowbird och E-park. Bolaget Karlstads Parkering vill lyfta fördelarna med att betala med app eller sms och öka användandet ytterligare.

En illustration med tummen upp.

- Det här är de vanligaste apparna i Sverige och i flera länder i Europa. Det ökar chansen för att du redan har någon av apparna nedladdade. Vi vill att det ska vara så lätt som möjligt att betala för parkeringen, säger Fredrik Gustafsson, verksamhetsutvecklare på Karlstads Parkering.

Du kan även betala med sms. Det innebär att alla typer av mobiltelefoner kan användas för att betala för parkeringen. Du behöver inte ha en smartphone.

Öka användandet av appar och sms

Under året gör bolaget olika insatser för att öka användandet av appar och sms för att betala för parkeringen. Det är runt 90 procent som använder det idag och vi vill öka användandet ytterligare. På karlstad.se/parkeringsapp har vi samlat information och hur du kan komma i gång.

Fördelar med app eller sms:

  • Du betalar bara för den tid du står parkerad.
  • Du kan förlänga din parkering oavsett var du är.
  • Du slipper leta efter parkeringsautomaten. Mobilen är världens minsta parkeringsautomat och du kan ha med dig den i fickan.

- Vi lyfter fördelarna med att betala med app eller sms. Vi vill visa att det både är smart och enkelt. Under året kommer vi att finnas på plats på parkeringsområden och i centrum för att hjälpa de som vill komma igång. Vi besöker även föreningar. Du kommer också lägga märke till oss på många olika ställen under året, bland annat nya skyltar på parkeringsautomater, i sociala medier och andra kanaler och informationslappar på bilar, säger Fredrik Gustafsson, verksamhetsutvecklare på Karlstads Parkering.

Du kan även besöka Kontaktcenter i Bibliotekshuset för att få hjälp med att komma i gång.

- Om du inte brukar betala parkeringsavgiften med hjälp av mobilen idag kan det vara bra att börja med det eftersom vi kommer ta ned parkeringsautomater som används väldigt lite, Fredrik Gustafsson, verksamhetsutvecklare på Karlstads Parkering.

Sätter upp nya skyltar med områdeskoder

Från och med 1 april blir det nya områdeskoder på parkeringarna. Det kommer vara samma områdeskod oavsett vilken app du använder. Under vecka 13 tar vi bort gamla skyltar med områdeskoder. Det innebär att det blir lite svårare att hitta rätt områdeskod just under vecka 13. Du hittar rätt parkeringsområde i appens kartfunktion i stället. Under vecka 14 sätter vi upp nya skyltar med de nya områdeskoderna.

Sidan publicerad: 2024-03-25

Hittade du det du sökte på sidan?