Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Deltagare på friskvårdsdag för seniorer, gör Yoga

Rekordmånga besökare på friskvårdsdagen för seniorer

Igår var det äntligen dags för den efterlängtade friskvårdsdagen för seniorer på Skutberget, och evenemanget blev en stor succé. Med rekordmånga besökare och ett brett utbud av aktiviteter var det en dag fylld av glädje och gemenskap.

Dagen bjöd på strålande sol och många glada besökare. En av besökarna, Carl-Eric Engström, hade tagit sig från Brunskog till Skutberget för att basta, men när han passerade grönområdet såg han att något var på gång – och då blev han kvar.

– Den här dagen har varit helt outstanding, jag kommer ta med mig det här hem till Arvika som ett medborgarförslag. Det är en viktig dag, och det är inte bara viktigt för besökarna utan också för de som är här och ställer ut, säger Carl-Eric.

En deltagare på friskvårdsdagen med grönområde i bakgrunden
Carl-Eric Engström.

Under en tipspromenad träffade vi på Ulla Klerelid och Solweig Andersson som berättade nöjt om dagen.

– Vi har gått runt mycket, ätit korv och druckit kaffe. Och så har vi smakat och fått recept på smoothies – så nu ska vi hem och vara nyttiga, ler Ulla.

Ulla berättar också att det varit trevligt med så många organisationer som hon inte kände till sedan tidigare.

– En tumme upp för att kommunen gör det här. Vi träffade två trevliga damer nere vid vattnet förut som vi suttit och skrattat med, som var så trevliga. Så vi har även fått nya bekantskaper idag, avslutar Solweig.

Ett populärt program fullt av aktiviteter

Programmet var fullt av roliga motionspass. Bland annat höll Friskis&Svettis i en svängig dans och Karlstad Gymnastikförening ledde en uppfriskande styrkepromenix. För de som ville ta det lite lugnare var sittyoga med Yogaskolan ett riktigt populärt alternativ. När det var dags för zumbapasset samlades många deltagarna framför scenen och dansade loss med instruktören.

En annan populär aktivitet var hinderbanan som hölls av Emma Gustafsson och Sofie Lindén, RF-SISU, där deltagarna kunde träna balans och reaktion. Bertil Enell, 90 år och Solveig Enarsson, 91 år testade hinderbanan tillsammans.

– Vi har gått runt hela området idag och har spelat boule, tittat på utställare, ätit korv och druckit kaffe – nu ska vi gå och titta på underhållningen, berättar Bertil och Solveig.

Deltagare på friskvårdsdagen med grönområde i bakgrunden
Bertil Enell, 90 år och Solveig Enarsson, 91 år var två av besökarna på friskvårdsdagen.
Deltagare går balansgång
Emma Gustafsson och Sofie Lindén, RF-SISU, håller i hinderbana där deltagarna kunde träna balans.

Tävlingsfokuserade deltagare

På plats var även Gun-Britt Arvholm och Ing-Britt Turban som tävlade mot varandra i en jämn match med snabba ryck.

– Det var väldigt lyckat och roligt att se så många glada besökare. Som ett stort plus fick vi även det fantastiska vädret med oss, säger Anette Örnebring, utvecklingsledare, vård- och omsorgsförvaltningen.

Deltagare på friskvårdsdagen som tävlar i ett reaktionsspel
Tävlingsfokuserade deltagare, Gun-Britt Arvholm till vänster och Ing-Britt Turban till höger.
Deltagare på friskvårdsdagen med grönområde i bakgrunden
Gun-Britt Arvholm till vänster och Ing-Britt Turban till höger.

Sång, dragspel och dans avslutade dagen

En dag full av glädje och motion, med väder på topp, avslutades vid scenområdet där Berit Karlsson bjöd på sång och dragspel. Med en glad publik blev det en härlig stämning med dans och sång.

– Jag vill passa på att skicka ett stort tack till alla som bidrog till att vi kunde erbjuda ett så trevligt program, som gjorde att dagen blev så lyckad, avslutar utvecklingsledare Anette Örnebring.

Anette Örnebring, utvecklingsledare, vård- och omsorgsförvaltningen.
Anette Örnebring, utvecklingsledare, vård- och omsorgsförvaltningen.
Kvinna spelar dragspel på en scen, i förgrunden ser vi publik
Berit Karlsson på dragspel och sång.

Sidan publicerad: 2024-05-22

Hittade du det du sökte på sidan?