Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Sightseeing-tåget

Sommartur för omsorgstagare i Skattkärr

I ett initiativ för att ge omsorgstagare en härlig upplevelse fick nyligen en grupp åka på en tågutflykt genom Skattkärr. Med dansbandsmusik, fika och fina vyer blev turen blev en stor succé.

Förra fredagen åkte sightseeing-tåget på en tur genom Skattkärrs samhälle. Resenärerna, som var omsorgstagare från både vårdboende och hemtjänst, fick en trevlig tur i det härliga vädret, med ett stopp nere vid vattnet.
Ur tågets högtalare spelades dansmusik, som chauffören Daniel Dalbom hade satt på.

– Dansbandsmusik brukar gå hem på dessa turer. Nu väntar vi in alla resenärer, sedan ska vi ta en tur genom Skattkärr, berättar Daniel glatt.

Det är femte sommaren som Daniel kör sightseeing-tåget, vilket är ett företag han driver tillsammans med sin mamma. Men det är första gången han kör en sommartur för vårdboende och hemtjänst.

– Jag var och rekade området igår för att se ut en bra tur. Det är väldigt trevligt och bra stämning här, vi ska stanna nere vid vattnet för att ta en fika, sedan åker vi tillbaka på Skattkärrs vägar.

Daniel Dalbom, chaufför i sightseeing-tåget
Daniel Dalbom, chaufför i sightseeing-tåget

Väl på plats vid Skattkärrsviken plockades bullar och kaffe upp, samtal utbyttes och man njöt av den fina utsikten. Sedan var det dags för återresa.

Längst fram i andra vagnen satt Bengt bredvid undersköterska Sofia, och tillsammans tittade de på Skattkärrs vägar och byggnader. Bengt, som är uppvuxen i Skattkärr, kunde mycket om området och delade gladeligen med sig av historierna med Sofia.

Äldre man sitter bredvid undersköterska i ett sightseeing-tåg, de håller om varandra
Bengt och Sofia

Ett gott samarbete mellan vårdboende och hemtjänst

På tåget fanns både omsorgstagere från Vänervikens vårdboende och omsorgstagare med hemtjänst i Skattkärr. Malin Fredholm, enhetschef på Vänerviken, är stolt över samarbetet mellan vårdboendet och hemtjänsten. Bland annat blev omsorgstagare från Vänerviken nyligen inbjudna till sommarfest hos hemtjänsten, dessutom har personal från vårdboendet varit ute och jobbat på resursturer i hemtjänsten.

– Även vi enhetschefer samarbetar och stöttar varandra. Det var extra roligt att kunna göra en sådan här grej tillsammans och vi hoppas på att det goda samarbetet fortsätter och utvecklas, avslutar Malin.

Bild av enhetschef Malin Fredholm
Malin Fredholm, enhetschef, Vänerviken

Sidan publicerad: 2024-06-07

Hittade du det du sökte på sidan?