Människa lutar sig mot flygel. I bakgrunden fönster.
Privat bild av Ludvig Sjöstedt

Anilstipendium tilldelas Ludvig Sjöstedt

Stipendiekommittén har beslutat att tilldela 2023 års stipendium från Britta och Alvar Anils stipendiefond till Ludvig Sjöstedt. För sin passion för sång samt intresset att utveckla sitt musikaliska uttryck.

Ludvig är uppvuxen i Karlstad och studerar sång vid Hochschule für Musik FRANZ LISZT Weimar, i Tyskland. Bakom sig har han tidigare studier vid Vadstena Sång och Pianoakademi och estetiska programmet med inriktning musik och huvudinstrument sång, vid Sundsta- Älvkullegymnasiet. Han har utövat musik sedan andra klass på Karlstads Kulturskola och har även deltagit i ensembler som jazzband, bluestrio, blåsorkester, symfoniorkester, manskör och blandad kör. Han har utforskat många musikaliska uttryck men har fastnat för sång, ett intresse som han fördjupade genom en tvåårig eftergymnasial utbildning i Vadstena. Han har en gedigen musikalisk arbetslivserfarenhet och säger själv att han har en ”evigt brinnande passion” för sång och musik.

Motivering

Sångaren Ludvig Sjöstedt tilldelas 2023 års Anilstipendium för sin passion för sång som konstform samt intresset för att utveckla sitt musikaliska uttryck och lägga grund för en framtida musikerkarriär.

Fakta om Stipendiet

Revykungen Alvar Anil och hans hustru Britta ville stötta och uppmuntra unga teatertalanger. De inrättade därför ett stipendium som delas ut till en ung teaterstuderande från Värmland på eller i anslutning till Brittas födelsedag den 6 oktober varje år. Stipendiaten får fylla högst 25 år det år som hen får stipendiet. Med teaterstudier avses såväl dans som sång och talteater.

Stipendiekommittén består av kultur- och fritidsnämndens ordförande Robert Halvarsson, 1:e vice ordförande Patrik Haasma samt kultur- och fritidsdirektör Kristin Idskog. Stipendiesumman om 10 000 kronor delas enligt stadgarna ut den 6:e oktober årligen.

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

18 April 2024