Bokhylla med olika brädspel och instrument
Biblioteket

Nu kan du låna musikinstrument, verktyg och brädspel på stadsbiblioteket

Nu är det äntligen dags för konceptet Hållbara lån att flytta in på stadsbiblioteket i Karlstad. Med hållbara lån får Karlstadsborna möjlighet att låna exempelvis musikinstrument, verktyg och brädspel helt kostnadsfritt med sitt lånekort under en tvåveckorsperiod.

- Hållbara lån är en del i kommunens miljö- och hållbarhetsarbete och tanken är att det ska underlätta för våra Karlstadsbor att låna sådant man kanske inte använder så ofta och som kan vara dyra i inköp i förhållande till hur ofta de används, säger Cecilia Johansson enhetschef kultur- och fritidsförvaltningen.

Låna hållbart på flera av våra bibliotek

Konceptet Hållbara lån finns sedan tidigare på Kronoparkens, Vålbergs och Våxnäs bibliotek och det finns massor med saker att låna för att det ska finnas något för alla, men utbudet skiljer sig något mellan biblioteken.

- Här på stadsbiblioteket har vi bland annat en Stim-gitarr. Det är en gitarr som är skänkt av organisationen Stim för att de som är nyfikna på musik ska få möjlighet att prova på att skapa den själv, säger Cecilia Johansson, enhetschef kultur- och fritidsförvaltningen.

Vad man kan låna på stadsbiblioteket

På Stadsbiblioteket kan du låna gitarr, blodtrycksmätare, skruvdragare, verktyg, bordsstaffli, discoboll, hörselkåpor, pussel, spel, utklädningskläder, temapåsarna: Natur, Sticka, Sy, Halloween och Musik.

Sidan uppdaterad: 2024-03-21

18 Maj 2024