Vårt fokus är parrelationen

Familjerådgivningen

Du kan vända dig till oss om du har problem i relationen med din partner, oavsett om det handlar om att leva ihop eller bryta upp. Det kan också handla om relationen till andra familjemedlemmar eller släktingar.

Vi som arbetar här är legitimerade psykoterapeuter.

Exempel på hur problem kan se ut

  • Vi har svårt att prata med varandra.
  • Vart tog känslorna vägen.
  • Vi bråkar för mycket och barnen mår inte bra.
  • Vi har inte sex längre.
  • Min partner har träffat en annan.
  • Vi har separerat men behöver prata.
  • Det blir bråk hela tiden mellan mig och hans/hennes barn.

Vi arbetar under lagstadgad, sträng sekretess. Vi för inga journaler och du blir inte registrerad.

Familjerådgivningen vänder sig till er som bor i Karlstad, Hammarö, Forshaga, Kil, Grums och Filipstads kommuner. I Filipstad finns en filial på vårdcentralen. Varje besök kostar 120 kronor. Efter tio besök under ett år går man gratis.

Information på andra språk

Albanska, arabiska, bosniska, serbiska, kroatiska, dari, engelska, persiska, ryska, somaliska, sorani och spanska. (Klicka på språket för att öppna nytt dokument)

Boktips om familj och relationer

Här har vi listat lite böcker som du kanske kan vara intresserad av.

Gratissamtal vid Familjerådgivningen till Er nyblivna föräldrar i Karlstad kommun!

Att bli förälder är en stor omställning i livet och det påverkar relationen både positivt och negativt.  Vi vet att om man som par känner att det är något man vill förbättra och/eller förändra i relationen och tidigt tar det på allvar, så är chansen att hitta lösningar större. Därför erbjuder vi nyblivna föräldrar ett gratissamtal på Familjerådgivningen. Erbjudandet gäller föräldrar boende inom Karlstad kommun med barn upp till ett år. Ett sådant samtal innehåller både information och tips till Er men också möjligheter för Er att ta upp något Ni funderar över.

På det här informationsbladet kan du läsa mer

Kontakt

För tidsbokning ring oss på vår telefontid, måndag, onsdag och fredag: 8.15-10.15, tisdag och torsdag: 13-15. Telefon: 054-540 50 50.(variation kan förekomma). Vi behöver en personlig kontakt för att kunna ta de uppgifter vi behöver. Observera att vid kontakt via e-post och formulär gäller inte förstärkt sekretess. Vi har stängt 11-26 juli.

E-post: familjeradgivningen@karlstad.se

Kontakt via formulär:  Klicka här för att komma till formuläret

 

 

Besöksadress: Karolinen, Våxnäsgatan 10, 653 40 Karlstad. Ingång från parken.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den