Handikapp, funktionsnedsättning

Kontaktperson

En kontaktperson är som en vän eller medmänniska som du träffar och umgås med. Du träffar din kontaktperson regelbundet och du har rätt att veta när nästa träff ska bli av.

Om du vill får du vara med och bestämma vem som ska bli din kontaktperson, och innan vi börjar leta så lyssnar vi på dig. Vill du att det ska vara en man eller en kvinna? En viss ålder, eller att personen ska ha något speciellt intresse?

Så här gör du för att ansöka om kontaktperson

Du kan ansöka om kontaktperson genom att fylla i en blankett eller göra en e-tjänstansökan direkt på hemsidan. Du kan också kontakta kommunens LSS-handläggare genom Kontaktcenter på  telefon 054-540 00 00.

Ansök via e-tjänst

För att ansöka via vår e-tjänst så fyller du i dina uppgifter direkt på hemsidan. E-tjänsten kräver att du som fyller i ansökan har e-legitimation. Ansökan kan göras antingen av dig själv eller via vårdnadshavare, god man eller förvaltare.

Ansök om kontaktperson via e-tjänst

Ansök via blankett

För att ansöka om kontaktperson via blankett fyller du i formuläret "Ansökan om LSS insatser" och skickar till:

Karlstads kommun
Vård- och omsorgsförvaltningen
Biståndskontoret
651 84 Karlstad

Ansökan om insatser LSS

Vad händer sedan?

När din ansökan har kommit in till oss startar LSS-handläggaren en utredning. Under förutsättning att vi fått in de uppgifter som vi behöver får du ett beslut inom tre månader. I beslutet står det om du kommer att få insatsen beviljad (bifall) eller inte (avslag).

Om du inte är nöjd med beslutet

Om du är missnöjd med beslutet kan du överklaga.

All information om hur du går tillväga för att överklaga hittar du här.

Det här får du betala

Du betalar dina egna kostnader vid aktiviteter tillsammans med kontaktpersonen.

Uppdaterad den