Konsumentrådgivning

Konsumentrådgivning till företagare

Hos konsumentrådgivarna får du som företagare opartisk och kostnadsfri rådgivning.

Här får du och din personal kostnadsfri information om konsumenträtt och vi kommer gärna till ditt företag och föreläser om konsumentjuridik. Välkommen att ringa eller mejla oss för att boka ett besök om du har företag i Karlstad, Hammarö eller Torsby.

Bluffakturor har tyvärr blivit ett allt vanligare problem. Vänd dig till din branschorganisation för att få hjälp om du fått en bluffaktura. Svensk Handel har också en varningslista med företag som ofta förekommer i klagomålssammanhang och information om hur du bestrider en felaktig faktura.

Svensk Handel: Varninglistan

Svensk Handel: Hantera bluffaktura

Lagar och regler

För dig som näringsidkare finns många lagar som är viktiga att känna till för att kunna hantera konsumentfrågor. Nedan hittar du bland annat information om vilka lagar och regler som gäller för prisinformation och marknadsföring.

Lathund- konsumentköplagen (622 kb)

Lathund - konsumenttjänstlagen (90 kb)

Liten laghund, viktiga lagar på konsumentområdet (578 kb)

Tips till dig som är hantverkare

Konsumentverkets tips till dig som är bygghantverkare

Hantverkarformuläret-17

Konsumentrådgivning i Karlstad

Öppettider och kontaktuppgifter till konsumentrådgivningen

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den