Gruvans vårdboendes ingång och utemiljö
Entré till Gruvans vårdboende

Gruvan, vårdboende

Mitt i centrala Karlstad ligger Gruvans vårdboende. Här finns det tillgång till affärer men även vackra promenader längs älven. Gruvan erbjuder vård och omsorg till dig som har en demensdiagnos. Verksamheten drivs på entreprenad av Vardaga äldreomsorg.

Kontakt

Kungsgatan 6
652 34 Karlstad
070-104 30 16

Enhetschef

Marlene Piper Ekström, verksamhetschef
E-post: marlene.ekstrom@vardaga.se
Telefon: 070-104 30 16

Gruppchefer
073-524 76 32 och 070-351 89 92

Avdelningar

Rubinen, telefon: 076-329 77 23

Topasen, telefon: 076-329 75 44

Ametisten, telefon: 076-301 98 91

Natten, telefon: 076-328 71 25

Aktivitetsansvarig, telefon: 076-328 70 18

Inriktning

Gruvan är anpassat för dig som har demenssjukdom. Verksamheten drivs på entreprenad av Vardaga äldreomsorg.

Boendemiljö

Gruvan består av tre boendeplan med elva lägenheter per plan. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Som boende får du en egen ljus och fin lägenhet cirka 29.5 - 43.5 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp och garderob.

Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker. Det finns en stor och fin innegård med uteplats där vi under vår och sommar anordnar aktiviteter och festligheter. Det centrala läget som Gruvan har möjliggör bra kommunikationer och tillgången till service i from av butiker och apotek.

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk.

Mat och matsedel

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas.

Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din vardag. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse, förmåga och vad du orkar.

På Gruvan finns det en aktivitetsansvarig som tillsammans med de boende gör aktiviteter. Enheten samarbetar med många frivilliga aktörer som finns i samhället och detta gör att utbudet för de boende blir innehållsrikt och bredare.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Anhörig/närstående

Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats. När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktperson bland medarbetarna. Kontaktpersonen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den genomförandeplan som vi upprättar och följer upp tillsammans.

Bilder från boendet

Öppen social yta med tv, brasa och olika sittytor
Sittytor och bord som uppmuntrar till social samvaro
Fyra stolar intill ett bord med rundade kanter vid ett fönster med utsikt mot gammal stenbyggnad
Gruvans vårdboendes ingång och utemiljö
Gruvans vårdboendes ingång och utemiljö
Gruvans vårdboendes ingång och utemiljö
Gruvans vårdboendes ingång och utemiljö

Taggar för sidan

Äldre

Sidan uppdaterad: 2024-06-13

15 Juli 2024