Vänervikens huvudentré. Bakom byggnaden ser man solen stiga upp och i de stora fönstrerna speglas gula lövträd.
Entré till Vänervikens vårdboende

Vänerviken, vårdboende

Vänervikens vårdboende ligger i Skattkärr, 15 km öster om Karlstads centrum. Vårdboendet är anpassat för personer med demenssjukdom. Här arbetar vi aktivt för att du ska få ett så tryggt och trivsamt boende som möjligt.

Kontakt

Andstigen 6
656 72 Skattkärr
054-540 00 00

Enhetschef

Malin Fredholm, enhetschef
E-post: malin.fredholm@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 24

Linda Carlsson, samordnare
E-post: linda.carlsson@karlstad.se
Telefon: 054-540 61 75

Anna Dahlström, samordnare
E-post: anna.dahlstrom@karlstad.se
Telefon: 054-540 61 75

Hägern

Telefon: 054-540 59 98

Natten: 073-8678148

Sjösvalan:

Sjöanden, telefon: 054-540 59 99
Svalan, telefon: 054-540 60 00

Natten: 076-7248484

Sjuksköterska: 054- 540 62 73 (röstbrevlåda)

Rehab: 054- 540 65 00 (mottagningstelefon vardagar kl 9 - 10)

Inriktning

Vänerviken är anpassat för dig som har demenssjukdom. Här arbetar vi aktivt för att du ska få så trivsamt boende som möjligt. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

Boendemiljö

Vänerviken är beläget i Skattkärr cirka 15 kilometer öster om Karlstads centrum. Huset ligger nära skog och grönområde och har utsikt över Vänern och består av två avdelningar.

  • Sjösvalan
  • Hägern

Närmaste granne är villabebyggelse. Det finns en livsmedelsbutik två kilometer från boendet. Utöver det här finns det en busshållplats cirka 200 meter från boendet som tar dig till Karlstad.

Sjösvalan ligger i markplan och har 16 lägenheter. Avdelningen har gemensamhetsutrymmen med utgång till en gemensam balkong och tillgång till uteplats. Hägern på vån 2 består av 9 lägenheter och gemensamhetsutrymmen med utgång till en gemensam balkong och tillgång till uteplatserna på Sjöanden och Svalan.

Beskrivning av lägenheter

De flesta lägenheter är om 1 rum och kök på 44 kvm. Alla lägenheter har fransk balkong. Lägenheterna erbjuder antingen sjöutsikt eller skogsutsikt. Det finns plats för en mindre matgrupp och mindre sittgrupp i varje lägenhet.

Mat och matsedel

Lunch och middag levereras till boendet och tillagas av Karlstads kommun. Frukost, fika och mellanmål tillagas på respektive avdelning. Frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat betalar du i efterskott på räkning. Du betalar bara för de måltider du äter. Det innebär att om du är borta någon eller några dagar så reduceras räkningen.

Aktiviteter

Vi ordnar med aktiviteter både enskilt och i grupp. Aktiviteter kan anpassas efter önskemål och behov. Det kan vara extra hårvård, nagelvård för den som önskar det, läsa en tidning tillsammans, fika, att spela spel, enkel gymnastik, en promenad, eller bara sitta en stund tillsammans.

Under sommaren nyttjar vi vår utemiljö för aktiviteter och måltider. Utanför Sjösvalan finns ett mindre växthus där det brukar växa tomat och gurka m.m. under sommaren. Där kan man själv gå och plocka och äta efter säsong. Vi vill gärna veta vilka önskemål du har kring aktiviteter.

Utöver vad vi själva gör är det gudstjänst varje månad som de olika kyrkorna i närområdet ansvarar för och det är någon sångunderhållning nästan varje vecka. Aktivitetssamordnarna ansvarar för aktiviteter på Seniorboendet på Andstigen 13 tillsammans med pensionärsorganisationer, kyrkan och frivilliga. Det anordnas bland annat större aktiviteter inför högtider.

Anhörig/närstående

Oftast träffar vi någon anhörig/närstående vid visning av lägenheten och skapar en första kontakt. Om du inte misstycker är anhöriga/närstående välkomna att vara med vid välkomstsamtalet, vid upprättande och senare uppföljning av genomförandeplanen. Om du inte själv kan delta får anhöriga/närstående föra din talan.

Vi anordnar anhörigträffar där vi bjuder in anhöriga/närstående. Vi är måna om att ha en god kommunikation med anhöriga/närstående och att de ska känna sig välkomna att ta kontakt.

Bilder från boendet

Matbord och stolar intill fönster med blommor i
Två fotöljer med gråklädsel med stora fönsterpartier och en dörr som tar dig ut till balkongen
Fåtölj och soffa med gråklädsel samt ett sideboard
Lång korridor med fototapet med varma och gröna inslag
utemiljö på Vänervikens vårdboende en solig vårdag
utemiljö på Vänervikens vårdboende en solig vårdag
utemiljö på Vänervikens vårdboende en solig vårdag
utemiljö på Vänervikens vårdboende en solig vårdag

Taggar för sidan

Äldre

Sidan uppdaterad: 2024-06-13

23 Juli 2024