Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Stödgrupper för barn och unga

Du som växer upp med krångel och trassel i familjen behöver höra att det inte är ditt fel. Att du har rätt att må bra fastän andra mår dåligt, och att det inte är ditt ansvar när vuxna har bekymmer.

Du är inte ensam

I stödgrupp kan du få hjälp med att förstå vad du har varit med om för att kunna känna dig starkare som person. Det kan dessutom vara skönt att få möta andra barn som har varit med om liknande upplevelser.

Grupperna består av fem till åtta barn och två ledare som träffas en gång i veckan efter skoltid. Varje träff är cirka 1,5 timme och vi varvar prat, lek och övningar.

Det registreras inte någonstans att du är med i en ungdomsgrupp, och det är gratis att vara med. Men det finns en viktig regel; det som sägs i gruppen stannar där.

Gör en intresseanmälan när som helst

Du eller dina föräldrar kan när som helst anmäla intresse. Vi startar nya grupper när det är tillräckligt många anmälda i en åldersgrupp.

Om du har förälder med psykisk ohälsa

Stödgruppen Bäcken är för barn och ungdomar mellan sju och 18 år som har en förälder med psykisk ohälsa.

Om du har förälder som är beroende av droger

Stödgruppen Hopptornet är för barn och ungdomar mellan sju och 18 år som har en förälder som är beroende av alkohol eller andra droger.

Om dina föräldrar är skilda

Stödgruppen Skilda världar är för barn och ungdomar mellan sju och 18 år som har separerade föräldrar med samarbetssvårigheter.

Ta kontakt med någon av oss:

Christina Alster. E-post: christina.alster@karlstad.se
Telefon: 054 540 32 38

Magdalena Persson. E-post: magdalena.persson@karlstad.se
Telefon: 054 540 54 08

Du kan också mejla oss på den här e-postadressen:
as.barnungdomsgrupper@karlstad.se

Sidan uppdaterad: 2023-06-01

Hittade du rätt information på sidan?