Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Till dig som vill bli kontaktperson

Som kontaktperson är din uppgift att stödja en människa med psykisk ohälsa och, eller socialt utanförskap utifrån den personens behov.

Att vara kontaktperson

Kontaktperson är en av flera insatser som socialtjänsten kan använda för att stödja människor med psykisk ohälsa, missbruk och eller socialt utanförskap.

Som kontaktperson hjälper du till att bryta isolering och ger råd och stöd i vardagen. Det kan till exempel vara att ni går och fikar, går på bio, tar en promenad eller bara sitter och pratar.

Hur ett uppdrag som kontaktperson ser ut varierar och bestäms utifrån det enskilda uppdraget. Ett arvode utgår och bestäms också utifrån varje enskilt uppdrag.

Hur du blir kontaktperson

Att bli kontaktperson kräver ingen speciell utbildning. Din livserfarenhet och personliga lämplighet är viktigast.

Första steget är din intresseanmälan. När du skickat din intresseanmälan till oss tar vi hand om uppgifterna du lämnat i anmälningsformuläret. Vi använder dem för att kunna matcha dig mot de behov och önskemål om kontaktperson som vi har. När vi bedömer att du kan vara rätt person för ett uppdrag som kontaktperson hör vi av oss till dig. Hur lång tid det kan ta kan variera beroende av hur stor efterfrågan är och vad personen som behöver kontaktperson har för behov.

När vi tar kontakt med dig får du möjlighet att ta ställning till om du är intresserad av uppdraget. Om du är intresserad av uppdraget så kallas du till en personlig intervju. Efter intervjun gör vi en bedömning om du är lämplig att ta uppdrag som kontaktperson.

Intresseanmälan

Intresseanmälan är inte bindande. Du kan när som helst ångra dig. Det går även att använda formuläret för att ställa frågor om uppdrag som kontaktperson.

För att göra en bra matchning så registreras din intresseanmälan i vårt interna verksamhetssystem. Genom att skicka formuläret så godkänner du detta. Frågor märkta * är obligatoriska.

Har du frågor innan du skickar en intresseanmälan är du välkommen att höra av dig till Lena Meyer, telefon: 054-540 53 78. E-post: lena.meyer@karlstad.seCivilstatus: * (obligatorisk)
Civilstatus:
Har du barn? * (obligatorisk)
Har du barn?Körkort för bil: * (obligatorisk)
Körkort för bil:


Om ja, tillgång till bil:
Om ja, tillgång till bil:

Jag är i första hand intresserad av: * (obligatorisk)
Jag är i första hand intresserad av:Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?

Innehåll på sida