Välfärdsteknik och smarta lösningar

Har du en smart idé som kan underlätta någons vardag? Bra, vi behöver dig!

Glödlampor

Har du en idé på en smart lösning/tjänst som du saknar i vårt sortiment? Eller är du företagare/forskare som utvecklar smarta produkter och välfärdsteknik? Välkommen att kontakta oss!

Karlstads kommun har två visningsmiljöer för smarta produkter och lösningar som underlättar i vardagen. Här hittar du alltifrån avancerade robotar till enklare lösningar som underlättar det vardagliga livet för äldre och personer med funktionsnedsättning så som påklädning, matlagning och hygien med mera.

Läs mer om våra visningsmiljöer.

Du som har en färdig produkt att visa upp eller saknar något i vårt sortiment är välkommen att skicka in din idé till oss. Här kan du som företag, forskare, student, personal eller medborgare komma med en idé/prototyp/produkt eller tjänst som ni tror kan underlätta vardagen för personer med funktionsnedsättningar och äldre. Syftet är att finna lösningar som bidrar till att medborgare och kunder kan vara så självständig som möjligt i vardagen samt att kunna känna sig trygg i hemmet.

Är du företagare eller forskare som utvecklar smarta produkter och välfärdsteknik?

Fyll i e-tjänsten och beskriv din produkt/tjänst så får du ett kort svar inom ett par dagar. Efter ytterligare 3 veckor får du besked som antingen säger att vi kan träffas för vidare diskussioner eller att vi just nu inte ser några möjligheter.

Berätta om din smarta idé för oss!

Upphandlingsregler måste alltid beaktas. Karlstads kommun kan inte lova att vi kan ta emot din idé/produkt eller tjänst eftersom kommunen måste prioritera efter förmåga, möjlighet och behov.

Har du en idé på en smart produkt/tjänst som du saknar i vårt sortiment?

Vi välkomnar alla tips på saker du själv tycker skulle underlätta din egen eller någon annans vardag. Fyll i e-tjänsten och beskriv din idé så får du ett kort svar inom ett par dagar. Tack för ditt engagemang!

Tipsa oss om en smart idé!

EU-projekt

Vårt utvecklingsarbete av fler välfärdsteknologiska produkter och smarta lösningar är en del av EU-projektet Support quality of life.

Läs mer om EU-projektet Support quality of life (SOL).

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den