Solareturen

Solareturen

Interiörbild Solareturen juni 2015

Hos Solareturen hittar du second hand-varor till hemmet.. Här finns det mesta: möbler, böcker, elektronik, verktyg, tavlor, köksgrejer och kläder som är som är för bra för att kastas. Samtidigt som du fyndar så gör du även en insats för miljön.

Har du saker som du inte längre behöver, men som är för bra för att kastas? Skänk dem till oss på Solareturen!  Du kan lämna dina saker direkt till oss eller till vår bemannade återvinningsstation på Våxnäs återvinningscentral. Det finns även en container på Heden. I mån av tid hämtar vi saker.

Butiken fylls hela tiden på med nya varor och besöks av cirka 500 kunder varje dag.

På Solareturen finns cirka tjugo arbetsstationer där varorna kontrolleras och iordningställs för försäljning i verksamhetens second-hand butik.

Solareturen är en del av arbetsmarknadsverksamheten och ger möjlighet till arbetsträning för cirka 70-100 personer med fokus på återvinning. Hit hör även Solacykeln.

Intäkterna från vår försäljning går tillbaka in i Solareturens verksamhet vilket inkluderar Solacykeln på stora torget om sommaren, och underhållet på Sållaren, som Karlstad kommun använder bland annat för kolloverksamhet.

 

Öppettider

Måndagar stängt, tisdag-fredag 11-16.

Lördagsöppet, 11-14,  under hösten:

  • 26/10.
  • 30/11.

Kontakt

Besöksadress: Spårgatan 3, före detta Coloramas gamla lokaler vid Mio Sonnelids möbler. Telefon: 054- 540 51 54.

Följ Solareturen på Facebook: https://www.facebook.com/solareturen/

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den