Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Vattenläcka på Rud lagades under tisdagsförmiddagen

Under måndagen den 28 augusti upptäcktes en vattenläcka på Rud. Läckan lagades under tisdagsförmiddagen den 29 augusti och alla ska nu ha vattnet tillbaka.

Lagningen av läckan tog 30 minuter

Lagningen av läckan idag under tisdagen tog cirka 30 minuter. Det var enbart Horsensgatan 82-126 som var utan vatten helt när läckan lagades. Dock så upplevde enskilda gator på Lorensberg och Norra Kroppkärr problem med trycket viket beror på att de ligger absolut längst bort på området sett från vattnets matning. Efter läckan lagades ska alla ha tillbaka vattnet som vanligt.

Bakgrund om läckan

Under måndagen stängde vi av vattnet på grund av en stor läcka på Rud. Boende som påverkades av avstängningen fick information om detta. När vattnet stängdes av vid läckan blev vattentillförseln till Lorensberg och Norra Kroppkärr påverkad på grund av att trycket till dessa områden blev för lågt. Vattnet var alltså inte avstängt men räckte inte till för att försörja dessa områden helt. På grund av problemet med trycket så avbröts arbetet under måndagen och läcklagningen flyttades fram till idag, tisdag.

Sidan publicerad: 2023-08-29

Hittade du det du sökte på sidan?