Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Nu går det att dricka vattnet i Grava-Rud igen

Kokningsrekommendationen som utfärdades under helgen för delar av Grava-Rud är nu hävd och berörda hushåll kan återigen dricka sitt vatten som vanligt.

Uppdatering onsdag 15 oktober: Kokningsrekommendation hävd - det går att dricka vattnet igen

Analyssvaren visar godkända prover på vattnet i Grava-Rud vilket innebär att vattnet kan drickas igen. Kokningsrekommendationen hävs från klockan 14.45 onsdag den 15 oktober. Tack för ert tålamod!

Uppdatering måndag 13 oktober

Vattenprover tas nu kontinuerligt för att säkerställa att vattnet håller dricksvattenkvalitet. Kokningsrekommendationen beräknas gälla i några dagar till och vi uppdaterar den här sidan så fort vi vet mer.

Om läckan

(Lördag 09:45) Den vattenläcka som upptäcktes i bostadsområdet Grava-Rud är lagad och vattnet är tillbaka men boende vid alla fastigheter längs vägen uppmanas koka sitt vatten innan användning i hushållet.

  • Alla fastigheter på Grava–Rud 706-757 berörs.
  • Vattentank är utställd och återfinns vid fastigheten Grava-Rud 739

Information om kokningsrekommendationen uppdateras kontinuerligt här på kommunens webbplats och via sociala medier.

Detta ska du göra när dricksvattnet ska kokas

  • Koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.
  • Koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt. Bakterier, virus och parasiter dör när vattnet kokas.
  • Häll upp det kokta dricksvattnet i väl rengjord kanna, flaska eller annan behållare och låt det svalna. Låt det stå i rumstemperatur eller svalare – gärna i kylskåpet.

Sidan publicerad: 2025-10-11

Sidan uppdaterad: 2025-10-23

Hittade du det du sökte på sidan?