Gruppbild på  vardagshjältarna 2019
November

Grattis till våra två vardagshjältar!

För tionde året uppmärksammar Karlstads kommun vardagshjältar som arbetar för våra barn och unga. Det är Karlstadsborna själva som nominerat sina vardagshjältar. Två av årets fyra vardagshjältar finns hos oss på Sundsta-Älvkullegymnasiet.

Priset delas ut i fyra kategorier: årets medarbetare, årets förening, årets verksamhet och årets samverkan.

–  Det här är riktiga hjältar, de stöttar och inspirerar våra barn och unga och som ibland förändrar ett helt liv, säger prisutdelare Niklas Wikström (L), kommunalråd och ordförande i Karlstads kommuns samverkansgrupp för barn och unga.

Årets medarbetare - Per Boström, bibliotekarie Sundsta-Älvkullegymnasiet

”Per är alltid villig att hjälpa en vare sig det gäller leta fram böcker, hjälpa till med skolarbete eller skriva CV. En framåt person som inte tycker någonting är ’jobbigt´ eller ´krångligt´.  Per sprider bra energi på skolan, jag lämnar alltid biblioteket med ett leende på läpparna. En person som på riktigt inspirerar och sprider positiv energi trots att han inte känner människorna (vi elever) han möter. Alla skulle behöva en Per! Jag tycker därför han borde bli vardagshjälte 2019 och är säker på att många elever på Sundsta-Älvkullegymnasiet håller med mig om det.” Lisa Eliasson, samhällsvetenskapsprogrammet. 

Årets verksamhet – Josefin Berg, projektledare 10 goda vanor, Karlstads kommunala gymnasieskolor

Karlstads kommunala gymnasieskolor har på ett föredömligt sätt startat arbetet med 10 goda vanor på alla gymnasieskolor. En metod som tagits fram av Sveriges elit inom hjärnforskning och som används på flera skolor i Sverige. Tio olika friskfaktorer som hjälper våra unga att utveckla en god hjärnhälsa för att må bättre och lyckas i skolan. Metoden ligger helt rätt i tiden! Projektledare Josefin Berg har med sin tillsynes outtömliga energi och sitt engagemang inspirerat och anpassat metoden på de kommunala gymnasieskolorna i Karlstad. Josefin är helt enkelt en vardagshjältinna, tyckte en av de som nominerat.