Isabella Lövin besöker SÄG
Klimat- och hållbarhetsambassadörer samtalar med Isabella Lövin.
Oktober

SÄG-elever träffade minister

Språkröret och ministern Isabella Lövin (MP) besökte Sundsta-Älvkullegymnasiet på torsdag den 24 oktober. Eleverna som är klimat- och hållbarhetsambassadörer fick möjligheten att samtala och ställa frågor. 

Isabella Lövin är Miljöpartiets språkrör tillsammans med Per Bolund. Hon är också klimat- och miljöminister samt vice statsminister.

På torsdagsförmiddagen besökte Isabella Lövin Sundsta-Älvkullegymnasiet tillsammans med Ulrik Scheller, ledamot i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, och andra värmländska partikamrater. 

Träffade ambassadörer

Först på programmet stod ett samtal med klimat- och hållbarhetsambassadörerna som arbetar med temadagar och andra evenemang för att medvetandegöra och utbilda sina kamrater.

Isabella Lövin fick  svara på frågor om elbilar, kollektivtrafik, miljöarbete i skolan och mycket mer. 

"Givande och lärorikt"

Två av de deltagande eleverna var Filippa Grahn, årskurs tre på naturvetenskapliga programmet, och Eric Ragnarsson, årskurs ett på estetiska programmet. 

- Samtalet kändes verkligen givande och lärorikt. Man får in politiken i ett verkligt sammanhang, inte så långt borta som annars. Politikerna är vanliga människor som man faktiskt kan påverka och lära sig mycket av, säger Filippa Grahn. 

- Jag tyckte att det var extremt coolt. Det var kul att få komma nära och prata med en så högt uppsatt politiker. Det känns mer verkligt än att sitta hemma och lyssna på någon debatt eller så. Tycker att hon svarade bra på frågorna. Konkreta svar som vi kan använda oss av som ambassadörer, säger Eric Ragnarsson. 

"Vill applådera elevernas engagemang"

Isabella Lövin var imponerad av eleverna. 

- Jag vill applådera elevernas engagemang i miljö- och klimatfrågan. Allt som de gör för att sprida budskapet är oerhört viktigt och får fler att inse vikten av detta, säger hon och fortsätter:

- Alla behöver engagera sig för att göra världen bättre. Det är ett måste för att klara våra utmaningar gällande miljö och klimat, men även våld och konflikter. Allt hänger ihop. En person kan göra skillnad, se bara på Greta Thunberg. 

Efter mötet med ambassadörerna var det dags för föreläsning/frågestund för årskurs tre-elever i Sundstaaulan. Därefter väntade lunch i Green room, som varje dag erbjuder vegetariska rätter i skolmatsalen Älvkullen. 

Isabella Lövin tillsammans med SÄG-eleverna Eric Ragnarsson och Filippa Grahn. 

Eleverna lyssnar till Isabella Lövin i Sundstaaulan.