SUNDSTA-ÄLVKULLEGYMNASIET

Estetiska programmet - Bild och form, animation

Bild och form

På Estetiska programmet får du en högskoleförberedande examen och samtidigt utvecklar du ditt specialintresse.

För att ytterligare förbereda dig inför högskola och universitet erbjuder vi moderna språk steg 3 i årskurs 1 och matematik 2b i årskurs 2 som valbara alternativ.

Inom inriktningskurserna kommer du att möta traditionell bild- och formgivning, men också design och skapande med digitala verktyg. Dessutom innehåller kurserna bildteoretiska delar där du lär dig om bildkommunikation och analys.

På bildinriktningen får du använda modern teknik för animation och bildskapande. Vi satsar särskilt på animation, som kommer att erbjudas under hela åk 2 och åk 3.

Du kommer ibland att få jobba i större projekt både inom och utanför skolans väggar. Vi samarbetar också med de andra inriktningarna på Estetiska programmet.

Antagning

Alla som söker bild och formgivning kommer att inbjudas till ett färdighetsprov som består av ett praktiskt bild-prov i grupp och enskilt. Då du kommer att ägna många timmar åt ditt specialintresse är det viktigt att komma till provtillfället då det ger dig en inblick i utbildningen.

Här kan du läsa mer om antagningsprovet.

Programblad

Här hittar du programbladet för Estetiska programmet - Bild och form animation.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den