SUNDSTA-ÄLVKULLEGYMNASIET

Estetiska programmet - Dans

Estetiska programmet Dans

På Estetiska programmet får du en högskoleförberedande examen och samtidigt utvecklar du ditt specialintresse.

För att ytterligare förbereda dig inför högskola och universitet erbjuder vi moderna språk steg 3 i årskurs 1 och matematik 2b i årskurs 2 som valbara alternativ. Inriktningen dans är till för dig som vill fördjupa ditt intresse i danssal och på scen.

  • Du får träning i olika tekniker som jazz, balett, modern och nutida, stepp med mera.
  • Vi hjälper dig stärka din självkänsla, utveckla din dansteknik och dina scenfärdigheter.
  • Du ges möjlighet att få dansa och medverka i både små och stora produktioner.

Vi samarbetar med övriga inriktningar på Estetiska programmet i olika projekt och föreställningar som en del av Karlstads kulturliv. Estetiska programmets inriktning dans ger fördjupade kunskaper i scenkonstnärlig dans. I årskurs 3 arrangeras slutproduktioner där du får möjlighet att visa upp det du lärt dig under din studietid.

Antagning

Alla som söker dans inbjuds till ett färdighetsprov som består av en grupplektion och ett individuellt samtal. Det är viktigt att komma till provtillfället då det ger en inblick i vad utbildningen innebär.

Här kan du läsa mer om antagningsprovet.

Programblad

Här hittar du programbladet för Estetiska programmet - Dans. 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den