SUNDSTA-ÄLVKULLEGYMNASIET

Estetiska programmet - Mediacreator, Estetik och media

Estetiska programmet Media

På Estetiska programmet får du en högskoleförberedande examen och samtidigt utvecklar du ditt specialintresse.

För att ytterligare förbereda dig inför högskola och universitet erbjuder vi moderna språk steg 3 i årskurs 1 och matematik 2b i årskurs 2 som valbara alternativ.

De som går utbildningen uppskattar att teoretiska lektioner varvas med praktiska där de själva får skapa och producera. Vi har professionella lokaler och teknik: Tv-studio med trekamerasystem, ljus- och bildkontroll, analogt fotolabb, fotostudio, radiostudio, flera filmredigeringsrum och lektionssalar med stora dataskärmar som förenklar arbeten med layout och bild.

Du får en kraftfull elevdator med professionella program som är anpassade efter branschens krav.

Du kommer ibland att få jobba i större projekt både inom och utanför skolans väggar. Vi jobbar bland annat med direktsänd webb-tv, gör trycksaker åt externa beställare och många upplever att det är lättare att prestera väl när dagarna innehåller varierande arbetssätt.

Sökande till estetik och media gör inte något antagningsprov.

Programblad

Här hittar du programbladet för Estetiska programmet - Mediacreator, estetik och media

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den