SUNDSTA-ÄLVKULLEGYMNASIET

Humanistiska programmet

Verksamhetsbild Sundsta-Älvkullegymmnasiet

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande program med människan i centrum.

Vi utgår från det samhälle vi lever i men sätter ett internationellt fokus på människan och kulturen. Vi vill utveckla din förmåga att se saker från olika perspektiv.

Vi diskuterar och argumenterar mycket, redovisningsformerna varierar och du kommer att få reflektera över hur människan påverkas av olika uppväxtvillkor, kulturer och språk. I dagens globala samhälle är språk ett av våra viktigaste verktyg för att lyckas.

Därför arbetar vi med både muntlig och skriftlig språkutveckling. Du som går på humanistiska programmet får fördjupa dig i ämnen som retorik, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi. Du får också möjligheten att läsa flera språk om du så önskar.

Vi erbjuder kurser i kinesiska, tyska, italienska, spanska, latin och franska. Efter första året väljer du inriktning; språk eller kultur. Utbildningen öppnar många dörrar för universitetsstudier och för ditt framtida yrkesval. Du kan till exempel studera vidare inom juridik, språk, historia, ledarskap, stadsbyggnad och utbildning.

Information om Humanistiska programmet

Här hittar du programbladet för Humanistiska programmet. 

Har du frågor om Humanistiska programmet? 

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare.

Uppdaterad den