Kurser och gruppträning

Minisim 1,5–5 år

En tjej hoppar från bassängkanten till sin mamma

Minisim riktar sig till barn mellan 1,5–5 år som vill fortsätta utveckla sina färdigheter i att själva ta sig fram i vattnet. Genom lek, sång och roliga övningar lär sig barnet hantera sin kropp i vattnet. De lär sig snabbt att plaska, sparka och ta sig fram i vattnet.

Minisim är uppdelat i sex olika steg. Barnet behöver inte ha gått steg ett för att vara med på steg två och så vidare. Ni anmäler er till det steg som ni anser passar bäst för barnet:

Steg 1 – TUMMEN
Inga förkunskaper krävs. Här övar vi tillsammans för att barnet ska bli tryggt i vattnet. I detta steg tränar vi in mycket vattenvana. 
Anmäl dig här.

Steg 2 – PULVRET
Barnet ska ha badat i antingen pool eller sjö och ha lite vattenvana. Kunna ta sig framåt i vattnet en kort bit med hjälp av föräldern.Vi fortsätter att öva vattenvana tillsammans för att få barnet att känna sig trygg och säker i vattnet.
Anmäl dig här.

Steg 3 – LABOLINA
Barnet ska våga doppa huvudet och hoppa från kanten. Vi lär barnet att ta sig framåt med och utan hjälpmedel i mag- och ryggläge. Vi fortsätter att öva vattentrygghet samt fokuserar på balans.
Anmäl dig här.

Steg 4 – SPÖKET LABAN (rekommendationsålder fyra år)
Barnet ska ha god vattenvana, kunna hoppa från kanten, få huvudet under vattnet och ta sig tillbaka till kanten med så lite hjälp från föräldern som möjligt. I detta steg lär vi oss grunderna i bröst- och ryggsim (arm- och bentag).
Anmäl dig här.

Steg 5 – LILLA ANNA
God vattenvana krävs. Barnet ska kunna ta sig framåt i vattnet med hjälp av föräldern och förstå sig på de grundläggande rörelserna för bröst- och ryggsim (arm- och bentag). I detta steg tränar vi mycket säkerhet och självständighet i vattnet.
Anmäl dig här.

Steg 6 – LÅNGA FARBRORN
Mycket god vattenvana krävs. Här kommer barnet att jobba mycket på egen hand, med stöd från föräldern endast vid behov. I detta steg fortsätter vi jobba med bröst- och ryggsim samt även dess teknikdelar.
Anmäl dig här.

En vuxen ska vara med barnet i vattnet. Minisim sker med utbildade instruktörer i aktivitetsbassängen där vattnet är 32–34 grader och djupet cirka 120 cm. Efter varje kurstillfälle är ni också välkomna att stanna för att bada i upplevelsebadet.


Kursperioder 2021

Anläggningen är stängd för allmänheten till och med 24 januari. Därför kommer kursperioderna se något annorlunda ut under 2021. Vi återkommer med information hur kurserna hanteras så snart vi har någon. 

Antal träffar: 8 gånger (en träff i veckan under åtta veckor)


Dag och tid:

  • tisdag klockan 16.00 - 16.35     TUMMEN
  • tisdag klockan 16.40 - 17.15     TUMMEN
  • tisdag klockan 17.20 - 17.55     PULVRET
  • tisdag klockan 18.00 - 18.35     LABOLINA
  • torsdag klockan 16.00 - 16.35  SPÖKET LABAN
  • torsdag klockan 16.40 - 17.15  LILLA ANNA
  • torsdag klockan 17.20 - 17.55  LÅNGA FARBRORN

Kostnad: 1120 kronor för barnet och en badande vuxen. Betalning sker via hemsidan i samband med bokningen. Betalning kan göras med Visa/Mastercard. Anmälan är bindande.

Vid sjukfrånvaro får du en fribiljett till upplevelsebadet (innefattar även aktivitetsbassängen) för en vuxen och ett barn mot uppvisande av sjukintyg.

Uppdaterad den