Kurser och gruppträning

Vattenträning för gravida

Vattenträning för gravida, en kvinna i bassängen med hantlar

Ett vattenträningspass där vi arbetar oss igenom kroppens olika muskelgrupper och utmanar flåset. Vattnets egenskaper gör att du endast väger 13 procent av din normala vikt. Det är därför en skonsam träningsform som inte ger onödig belastning.

Vattenträning för gravida är ett pass där vi arbetar oss igenom de olika muskelgrupperna. I passet används redskap som bland annat hantlar, flexiband och gummiband för att öka motståndet. Du väljer själv intensitet på övningarna utifrån egen förmåga. Formen på passet varierar från gång till gång, men är ofta inspirerat av Aqua Power.

Fysisk aktivitet under graviditeten ger en positiv effekt på din hållning och balans och kan även minska besvär i ryggen. Vattenträning för gravida hålls i aktivitetsbassängen där vattnet är 32-33 grader och djupet cirka 120 cm. 

Vattenträning för gravida vänder sig till dig som har en normal graviditet. Rådgör gärna med din barnmorska innan anmälan.

Anmälan: Här anmäler du dig till vattenträning för gravida. Drop in i mån av plats.

Dag och tid:

·         Tisdag klockan 18.30–19.15

Kostnad: Ordinarie inträde + 30 kronor

Bokade platser som inte är uthämtade 10 minuter innan passet startar släpps till evetuella reserver och för drop in. Kom därför till receptionen minst 10 minuter innan passet för att inte riskera att förlora din plats.

Uppdaterad den