Stor affisch med Duschkampanjen 100 % FÖRE och gula tvättsvampar som delas ut.
Februari

Duschkampanjen 100 % FÖRE

Duschkampanjen 100 % FÖRE varsågod här är utbildning.  

På Sundstabadet kan du Leka, Träna och Njuta. Det är glädje, motion och mycket hälsosamt, men att bada i bassängen medför ett ansvar och därför får du fakta och information om varför.

Visste du att

Duschar du ordentligt med tvål och schampo utan badkläder före bad så fäster inte klor på huden eller i håret och därför luktar du inte klor efter badet.

Vad händer om du inte tvättar dig före bad?
Klor används i bassängerna. Trikloramin är en gas som bildas när klor reagerar på kväve. Kvävet kommer bland annat från partiklar som följer med din kropp när du inte duschar med tvål och schampo ordentligt och utan badkläder. Trikloramin kan orsaka röda ögon, astma, irritation i luftvägarna och hudproblem. Det är både skadligt för miljön och alla som vistas i anläggningen.

Många badgäster är överkänsliga eller allergiska mot parfymerade produkter såsom hudlotion, rakvatten, deodorant, babypuder, hårspray, rakvatten, läppstift.

Alltså ska allt som finns på kroppen och håret tvättas bort. Tvål bjuder Sundstabadet på under kampanjen!
Rena badkläder gäller. Efter hårtvätt ska långt hår sättas upp och gärna badmössa på det. Badmössa är ett bra och godkänt alternativ om man inte tvättar håret.

Efter badet räcker det att duscha av sig. Vad med och bidra du också till 100 % FÖRE!