Babysim på Sundstabadet, pappa och bebis simmar genom en båge
JANUARI

Kontantfritt på Sundstabadet

När Sundstabadet öppnar igen efter vår ofrivilliga paus kommer vi att vara en kontantfri anläggning.

I samband med att Sundstabadet öppnar för allmänheten igen kommer kontanthantering inte längre ske på plats på Sundstabadet. Betalsätten kommer istället att vara Swish, kort och Sundstabadets värdekort. 

Det finns självklart fortfarande möjlighet att besöka Sundstabadet även om du önskar använda dig av kontant betalsätt. Då via Karlstads kommuns kontaktcenter. 

 

Frågor och svar

Varför tar ni bort kontanter som betalsätt? 

Vi har under många år märkt hur kontantförsäljningen gått ner. I dag är det mindre än 7% av den totala omsättningen som sker via kontanter. Då det numer finns många alternativ till kontant betalning görs bedömningen att dessa fungerar för nästan alla gäster. För dig som ej vill/kan betala med något av de betalsätten finns fortfarande möjlighet att betala ditt besök kontant. Detta genom att besöka Karlstads kommuns Kontaktcenter i Bibliotekshuset. Deras öppettider finns på karlstad.se.

Vem är det som tagit beslutet?

Sundstabadet är en del av Karlstads kommun. Det innebär att kultur- och fritidsnämnden beslutar om den här typen av förändringar.

Hur ska jag göra om jag inte har något alternativ än kontant betalning att tillgå?

Vi har under den ofrivilliga pausen tagit fram ett nytt bokningssystem till LEKA (upplevelsebadet). Detta gör att du utan problem kan köpa ett inträde till ditt barn eller någon annan som kanske inte har möjlighet att betala via kort eller Swish. En förutsättning är dock, precis som alltid, att den som vill besöka oss är minst 12 år och simkunnig. Annars krävs vuxet sällskap. Önskar du köpa inträde till någon annan del av anläggningen (NJUTA eller TRÄNA) så kan du använda dig av något av nedanstående alternativ. Ytterligare information om bokningssystemet och när det lanseras kommer i samband med anläggningens återöppnande för allmänheten. 

Om du inte vill förköpa en plats den vägen finns alltid möjligheten att köpa ett presentkort, som du kan ge till den som ska besöka oss: https://karlstad.se/sundstabadet/kop-presentkort/

Om inget av ovanstående alternativ är möjliga eller önskvärda finns också alternativet att köpa en inträdesbiljett mot kontant betalning till ditt barn på Karlstads kommuns Kontaktcenter i Bibliotekshuset. Öppettiderna finns på karlstad.se. Du får under ditt besök på Kontaktcenter all information du behöver för att kunna besöka Sundstabadet.