Maj

Sundstabadet öppnar TRÄNA

Från och med 1 juni öppnar Sundstabadet för motionssim igen - men i begränsad omfattning.

Sundstabadet kommer från och med den 1 juni 2021 att påbörja återöppnandet av anläggningen. I inledningsskedet betyder detta att vi öppnar en begränsad del av TRÄNA (motionssimning) för allmänheten. LEKA (upplevelsebadet) och NJUTA (relaxavdelningen) hålls fortfarande stängt. Vi återkommer så snart vi har ytterligare information gällande återöppnandet av dessa avdelningar.

För att motionssimma hos oss måste du förboka din plats. Detta för att säkerställa en så trygg och säker verksamhet som möjligt. Du bokar din plats här Önskar du boka plats för fler personer än dig själv, måste du kontakta Sundstabadets reception på 054-540 24 60.

Du bokar i första hand en plats till Stora bassängen eller Motionsbassängen, men vi jobbar för att Aktivitetsbassängen ska vara tillgänglig under varje förbokningspass till TRÄNA. För att du ska vara säker på att den är tillgänglig, så ring gärna till vår reception samma dag som det planerade besöket för att få senaste nytt.

Avbokning

Avbokning måste ske senast 30 minuter innan din bokade tid startar. Du gör det på samma sida som du bokade din plats på. Det går också att avboka via telefon till vår reception (054-540 24 60). Dock enbart under receptionens öppettider, vilka du hittar här.

Om du inte avbokar din plats i tid kommer du efter två missade avbokningar att bli spärrad i bokningssystemet.  

För att boka plats behöver du ha en profil på sundstabadet.se. Har du inte det, väljer du alternativet "Registrera dig" vid inloggningssidan. När du sedan skapat din profil väljer du enkelt dag och tid för ditt besök. Betalning sker via Swish eller kort i receptionen vid ankomst, då Sundstabadet sedan 1 januari 2021 är en kontantfri anläggning.

För våra bokningsbara tider, se här.
 

Från 1 juni gäller följande på Sundstabadet:.

 • LEKA (upplevelsebadet) och NJUTA (relaxavdelningen) är fortsatt stängt för allmänheten. Så snart vi har ett beslut på datum när de kan öppna för allmänheten så kommer vi att informera om detta.
 • Du bokar i första hand en plats till Stora bassängen eller Motionsbassängen, men vi jobbar för att Aktivitetsbassängen ska vara tillgänglig under varje förbokningspass till TRÄNA. För att du ska vara säker på att den är tillgänglig, så ring gärna till vår reception samma dag som det planerade besöket för att få senaste nytt.
 • Önskar du boka plats för fler personer än dig själv, måste du kontakta Sundstabadets reception på 054-540 24 60.
 • Sundstabadets kursverksamhet har pausats. När, och i vilken omfattning, man kan boka in sig till våra framtida kurser är ännu inte bestämt. Vi återkommer när vi har ytterligare information i ärendet.
 • Gällande kursperioder för 2021 är planen att slutföra perioden för redan bokade kursdeltagare under andra halvan av året.
 • Sundstabadets vattenträningspass är just nu pausade. Vi återkommer när vi öppnar upp den verksamheten igen. 
 • Sundstabadets Träna PLUS-medlemmar har fått förlängd giltighetstid, eller pausade autogiro-dragningar, för den period anläggningen har varit stängd. Ytterligare information kommer via mail.
 • Sundstabadets övriga värdekort (presentkort och tio-kort) har fått förlängd giltighetstid till 31 mars 2022.
 • Vi har inte möjlighet att sälja friskvårdsprodukter via vår hemsida.
 • Gymmet ACTIC håller öppet. De nyttjar sin hyrda lokal, men ej Sundstabadets omklädningsrum. Vill Actic-gäster nyttja badet, krävs förbokning. Boka här.
 • Hopptornet är stängt tills vidare.
 • Våra basturum hålls stängda tills vidare.
 • Det går inte att boka Aktivitetsbassängen för närvarande.
 • Sedan 1 januari 2021 är Sundstabadet en kontantfri anläggning. 

 

Frågor och svar 

Hur många barn får följa med in i bassängen på Sundstabadet när jag har bokat en plats?

Svar: En vuxen får ha med sig maximalt tre barn under 12 år om barnet även har en bokad plats. Barn som är 0-2 år behöver inte ha bokad plats när de följer med en vuxen.

 

Mitt barn är fyra år. Måste jag boka en egen plats åt mitt barn då?

Svar: Ja, det måste du. Om barnet är över tre år måste barnet boka en egen plats.

 

Mitt barn är ett år. Måste jag boka en egen plats åt mitt barn då?

Svar: Nej, det måste du inte. Barn som är 0-2 år behöver inte ha bokad plats när de följer med en vuxen.

 

Om jag är 12 år och simkunnig, kan jag då boka plats utan att en vuxen är med?

Svar: Ja, det kan du. Från att du är 12 år och simkunnig (200 meter) så är du välkommen till Sundstabadet utan att en vuxen behöver vara med.

 

Får jag hoppa och leka vid hopptornet?

Svar. Nej, tyvärr. Hopptornet är avstängt tills vidare.

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på sundstabadet@karlstad.se

Här kan du läsa mer om hur Karlstads kommun hanterar Covid-19: https://karlstad.se/Omsorg-och-hjalp/Trygg-och-saker/krisberedskap-och-krishantering/krishantering/corona-information

Vi ses!