Muralmålningar på fasader av konstnärerna Jarus (till vänster) och Rone (till höger) , Artscape 2016. Foto: Fredrik Åkerberg.
Nyheter

Artscape 2017 i Värmland – Skandinaviens största gatukonstfestival

I sommar kommer ett gatukonstprojekt till Karlstad. Projektet heter Artscape, och är en konstfestival som heter Artscape 2017 – Värmland. De flesta konstverken under festivalen är väldigt stora målningar på byggnader, så kallade muralmålningar. Men det finns också skulpturer och andra typer av gatukonst. Det blir även workshoppar, samtal med konstnärerna och guidade turer i Karlstad. Alla aktiviteter kommer att vara gratis och öppna för alla.

Artscape 2017 – Värmland börjar vecka 30. Och festivalen börjar samtidigt i Karlstad, Forshaga och Filipstad. Just nu är det klart att tio kommuner i Värmland kommer att delta och att det blir minst 26 konstverk i Värmland.

Artscape 2017 – Värmland är den största gatukonstfestivalen i Skandinavien. Den har både störst yta, störst antal deltagare och störst antal konstverk. Både internationella och svenska konstnärer kommer att delta. Även lokala konstnärer från Värmland kommer att delta.

I mitten av augusti ska alla målningar vara klara. I Karlstad kommer det att finnas minst sju stycken. Målningarna kommer att finnas kvar så länge fastighetsägarna vill. Först söker festivalen ett tillfälligt bygglov, därefter kan de söka ett permanent bygglov om de vill.

Följ Artscape 2017 – Värmland i sociala medier om du är nyfiken på projektet:

  • Facebook: @artscape.se
  • Instagram: @artscape_festival

Tillbaka