Nyheter

Stor befolkningsökning i Karlstad

I år har befolkningen i Karlstads kommun ökat med 277 personer. Det säger de senaste siffrorna från Statistiska centralbyrån. Det är en ovanligt stor ökning på bara tre månader. Det betyder att Karlstads kommun nu har 90 475 invånare.

Ökningen beror på att många flyttade till Karlstad. Dessutom föddes det rekordmånga barn under de tre första månaderna.

Många flyttar till Karlstad

Även om många flyttade från Karlstad under januari till mars, så flyttade ännu fler hit. Det var 1 103 personer som flyttade härifrån, men 1 310 personer flyttade hit. Vi blev alltså 207 fler.

Många av de som flyttade hit kom från andra delar av Värmland (589 personer) och från övriga Sverige (560 personer). Från utlandet kom det 161 personer.

Många föds, men inte så många dör

Januari till mars föddes det 280 barn i Karlstad. Det är många fler än vanligt. Under samma period förra året föddes 248 barn.

Januari till mars dog 217 personer. Det är inte lika många som förra året. Det blev alltså ett födelseöverskott på 62 personer.

Vi tror på framtiden

- Det är viktigt att Karlstad växer. Det behövs många nya invånare som bor och jobbar i vår kommun. När det är många som betalar skatt kan kommunen fortsätta att ge bra service inom till exempel vård och skola. Den positiva befolkningsutvecklingen gör att många arbetsgivare och näringsidkare i regionen börjar tro på framtiden, säger Per-Samuel Nisser, kommunstyrelsens ordförande (M).

Värmland ökade med 249 personer

I Värmland ökade antalet invånare med 249 personer. Det betyder att det bodde 279 583 personer i Värmland den 31 mars 2017.

Tillbaka